Proje Mroje Yok Kardesim Herkes Evine!IQ Röpörtaji!

*ÅqåTђÅ*

Bayan Üye
Proje Mroje Yok Kardesim Herkes Evine!IQ Röpörtaji! Merhaba IQ Öncelikle Röpörtaj Teklifimizi Kabul Ettiğiniz İçin Teşekkürler.
Ne Demek Bizim İçin Zevk

Kaç Yıldır Beraber Çalışıyorsunuz ?
Hiphop Anlamında 15 Yıldır Beraber Çalışıyoruz Biz Aynı Zamanda 27 Yıldır Beraber Yaşıyoruz... [ Biz Kardeşiz ]

İki Kardeşsiniz “ Mac Prayna “ ve “ Dr.Hip-Hop ” Gaziantep’te Yaşıyorsunuz vede Gaziantep’teki Rap Ort******* Dinleyiciden Biraz Bize Bahsedermisiniz ?
Bunu Artık İyice Anlatmanın Vakti Geldi.Gaziantep’te Rap Ortamı Eskisi Gibi Degil Tabiki Ama Bizi Yinede Sevindiren Tek Tarafı İstanbul’dan Geri Kalmayan Bir Hızla Camianın İlerlemeye Yüz Tutmuş Olasıdır.Bu Alamda Biraz Tesselli Oluyoruz Ancak Arada Kişilik Parazitlerininde Kendilerine Yer Buluyor Olması G.Antep’te Rap’in Bizi Tedirgin Eden Kısmı.Fakat Eğer Derdiniz Rap İse Olay Farklı Boyutlarda’da Gelişebilir.Rap Yapmak Güzel Şey Ama ; Sanatçıların Kendilerini Daha İyi İfade Etmesi İçin Ortam Hazırlayıp İnsanları Birbirleriyle Buluşturan Kişileri’de Unutmamak Lazım.Yani Rap’e Organizatörlük Yapan Arkadaşları.İşte Bu Anlamda’da Gaziantep’teki Ortam Hakkında Bişeyler Söylemem Gerekirse Şu An Bu Koltuga Talip Tek Kardeşimiz Var Oda Murat [ Mr:Tuvan ] Henüz Yaşı 19 Ama Herkes Gibi Oda Büyüyecek. Onun Dışında Rap İyi Gidiyor Gaziantep’te ..Özellikle Birilerinin Bizi IQ Yu Duyup Rap’e Gönül Veriyor Olması Bizi Dahada Mutlu Ediyor.

Yeraltı Operasyonu 2’den Tanıyoruz Sizleri O Zamanlarki Heyacan Türkçe Rap’te Şu Anda Varmı ? Veya Giderek Profösyonelleşen Türkçe Rap Piyasası Ne Durumda ?
Rap Şuan Daha Fazla Heyecanlı Bence.Yani Kısa Bir Cevap Olmasını İstemem Ama O Zamanlarda Rap'te Sadece Biz ve Birkaç Gurup Vardı.En Basitinden Ben Size Sorayım.Şu An Kaç Kişi ve Gurup Var Bir Saymaya Çalışın Sayabilirmisiniz ! Eğer Heyecan = Ortam Demekse Şu An Ortam Daha İyi Bence.Eskilerden Kimse Unutmasın O 20 Kişiye Konser Verdikleri Günleri.Rap’te Henüz Cebi Dolanda Yok Ama Cebi Dolanda Yada Kitle Anlamında Doyuma Ulaştıgını Düşünen Varsa Tevazüyu Elden Bırakıp Sakın Göt Atmasın.Bence Unutulma***ı İyi Yada Kötü Dinleyicilieriniz Olmadan Hiçsiniz.

Sizi Birlikte Grup Olmaya İten En Önemli Sebep Doğal Olarak Kardeş Olmanız Peki Başka Ne Tür Nedenler Var ?
Bir Şeyleri İyi Yapmadığınız Sürece Beraber Çalışmanızın Sebebini Kardeş Olmanıza Baglayamazsınız.Dr. Hiphop Genel Anlamda Profosyonel Bir İsim.Bende İşte Bu Anlamda Onun Kardeşimiyim.Biz Profosyonel Düşünebiliyoruz.Duygusallık Geri Planda Bizde.Eger Bişeyler Yapılacaksa Bunun Anlamsız Zamanlarda Yerlerde Yada Anlamsız Kişilerle Degilde.Doğru Zamanda Doğru Yerde ve Doğru Kişilerle Yapılaması Gerektiğine İnanınırız.Albümü Eğer Dinlediyseniz Grup Olmak Herşeyi Beraber Yapmanızı Gerektirir.Ama Bizim Şarkılarımızın Bazılarında Tek Beni Yada Dr. Hiphop’u Yalnız Okurken Görebilirsiniz.Bizi Beraber Çalışmaya İten Sebeplerimiz Birbirimizi Gerçekten Ta***ayan İki Kişilik Olmamızdan Başka Bişey Degil.Hatta ve Hatta Dr. Hiphop’la Beraber Çalışmaya Başladığımız’da Rap Falan Da Yoktu İlk Dans Okulu Açmıştık.Rap Sonradan Başlayan Bir Oluşum Olmasına Rağmen Allah'a Şükür Onuda Başardık.Elimize Sağlık

Size Rap Yolunda En Büyük Desteği Verenler Kimler ?
Eger Bunu Bir Paylaşım Olarak Ele Almak Gerekirse Bizimde Paylaşımda Bulunarak Hem Destek Verdigimiz Hemde Destek Aldıgımız Kişiler Vardır Tabi.Mesela Bize Hakketmediğimiz Suçla***arda Bulunmasıına Rağmen Sagopa Kajmer Var.Onun Dışında Albümde Yer Almamasına Ragmen Ceza İle Yaptığımız Şarkı Var.Başka Fuat İle Yaptıgımız 2 Feat Var.Daha Azra İle Olan Var.Erci-E Var ve En Yakın Dostumuz Antep’ten Ghasthama Var,Gene Değerli Dostumuz Dj X Var,Nihilist Var,Mr. Tuvan Var;Şu Zamanlarda Rapangels Var ; Orkun Var A.P.O Var.Hollandadan Yasin Mc Var.vs. İsmi Aklıma Gelmeyen Değerli Dostlarımızdan Hem Destek Alırız Hemde Veririz.Bizim İçin Dostluk [ Samimiyet ] Herşeyin Başı.[ Çünkü Bizce Samimiyet = Güven ] O Varsa Herşey Var.Yoksada Hiç Birşey Yok Demektir.

İrem Records Etiketi İle ”Adımız Mc “ Adında Bandrollü Albüm Hazırladınız Ve Gayet Güzel Bir Albüm Olduğunu Albümünüzü Satın Alanlardan Dinleyenerden Duyduk..Sizler İçin Bu Albüm Ne İfade Ediyor ?
Bir Defa Albümün İlk Olması Bizim İçin Anlamını Dahada Arttırıyor.Evet Albümü Dinleyenler Gayet Pozitif Konuşuyor.Sağolsunlar.Fakat Birileri Gelip Bana Abi Albümde Şu Konudan Bahsetmişsin Gerçekten Doğru Yada Yanlış Gibi Olayı Deşifre Edip Konuşacak Biraz Daha Fazla İnsan Çıksaydı Daha’da Hoşuma Giderdi.Ama Olsun Buda Güzel ve Devamı Gelecek İnşallah.

21 Track’ten Oluşan Bu Albümünüzde Türkçe Rap’in Demirbaşlarından Olan Mc’ler Yer Alıyor Bunlar :Erci E, Azra, Fuat, Sagopa Kajmer Ayrıca Gaziantep’ten Dj X Ve Ghasthama Yer Alıyor..Sagopa Kajmer Feat.’İ Hakkında Sorular Geliyor Sizlere Sagopa Kajmer’in Size Parçada Hiçbir Kelam’da Eşlik Etmemesi Yada Şöyle Diyelim Verse Okumaması Sadece : [ Yaaww Yoww, Dr.Hiphop, Mac Prayna, Kuvvetmira ] Demesini Neye Bağlıyorsunuz Belki Parça İçin Öyle Anlaşmışsınızdır Ama Dinleyiciler Sagopa Kajmer’inde Kendi Verse’ünü Okumasını İstiyordu..Ne Diyeceksiniz Bu Konu Hakkında ?
Sagopa Kajmer’le Albümde 2 Şarkımız Var ,Birisi Feat Biriside Sadece Sagopa’nın Sesinin Bulundugu Yani Kitlenin Anlayacagı Tarzla Back Vocal Var.Albümde Sagopayla Olan Şarkının Adı “ Kuduz Rap “.” Durma Hadi Sek Go ” Adlı Şarkıda Sadece Arka Planda Sagopa’nın Sesi Var.Ama Bizim İçin Birilerinin Okumuş Olması Yada Albümde Bulunmuş Olması Cok Önemli Degil.Paylaşımda Bulunmuş Olmamız ve Birbirimize Güvenmiş Olmamız Yeterli.Allah Kimseyi Pişman Olacağı İşlere Mecbur Etmesin.Amin Deyin

Albümde En Hoşunuza Giden Ve En Güzel Tepkileri Aldığınız Parça Hangisidir ?
Benim İçin “ Kısa Metraj “ Adlı Şarkı.Belki Çok Kısa Bir Şarkı Ama Orda Herşeyimi Anlatıyorum.Fazla Söze Gerek Duymadan.Başka “ Adımız Mc ” Var.” Tövbe” Var.. ” Miş’li Geçmiş Zaman ” Var.” Aslında “ Adlı Şarkı Var.Ama Albümü Dinleyen ve Daha Önce Hiç Tanımadığım İnsanların Tepkileri Onların Sözüyle Genel Olarak Hepsi Kötü Yok !

Albüm Bandrollü Çıktı Ve Fiyatı 10 Ytl Olarak Satışa Sunuldu..Satışlar Nasıldı ? Beklediğiniz İlgi Satışlara Yansıdımı ?
Albüm Basımı Durduruldu.Basılanlar 6 Günde Bitti.Gerisi Geliyordu Ama Durduruldu.Ve Sebebi Bize Kal***ı )

Bizlere Yeni Albüm Çalış***arınız Veya Herangi Bir Başka Projeniz Varsa Bilgi Verirmisiniz ?
2.Albüm İçin Çalış***ara Başladık.Ve Sürpriz İsimler Olacak.Özellikle Gaziantebim'den Genç İsimlere Yer Vereceğiz İnşallah.Sadece Dr. Hiphop Evlendigi İçin Biraz Yavaş Gidiyor.Ama Yaklaşık Bir 6 Ay İçinde Albümü Sunmuş Olurmuyuz Onu Degerlendiriyoruz.Ama Hızlıda Gitmek İstemiyoruz.Onun Dışında Erkan Bal İle Olan Bu Rock & Rap Karşımı Albüm Askıda.Sebebi’de Bu Sefer’de Erkan Bal Evlenmek İçin Kolları Sıvayınca Böyle Bir Durum Oldu Duraksadık.Bende Baktım Herkes Evlenip Uçuyor Ben Neden Duruyorum Diyip Bende Dizleri Kolları Beli Ayakları Her Yeri Sıvadım ve Yaklaşık 2 Yıla Kadar Bende Evleniyorum.Yani Kısacası Bütün Grup Elemanlarının Projesi Evlilik Üzerine Başkada Proje Falan Yok Kardeşim Herkes Evine Dagılsın

Bizlerle Röpörtaj Yaptığınız İçin Teşekkür Ederiz..Son Olarak Söyliyecekleriniz Nelerdir ?
Son Olarak Önce Sizlere Teşekkür Ederim ve Gençlere Tavsiyem Kardeş Olun Paylaşımda Bulunun ve Kendinize Saygı Duyun Güvenin Buda Lafla Olmaz İcraat Gerek Kendinize Saygınız Olsun Herkese Saygılar.

Röportaj için HipHopClips Ekibine Teşekkür Ederiz.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri