Prensin Mutluluğu Masalı

ashli

Bayan Üye
...Prensin Mutluluğu...

Yüksek dağların eteklerinde bir ülke, ülkenin çok sevilen bir prensi varmış. Prens kimseyi incitmez, üzmezmiş. Evlilik çağına gelmiş. Kral ve kraliçe evlenecek bir prenses aramaya başlamış. Ancak karşılarına çıkan prenses adaylarını önce sınava çekmişler. İyi görünen her genç kızın bir kusuru çıkıyormuş. Ülkenin aklı başında insanları bir güzel kız bulup getiriyorlarmış. Kral ve kraliçe kızı sınavdan geçiriyormuş. Sınav sonunda kızların kusurları ortaya çıkıyormuş. söyle böyle birçok kızı denemişler.

Ama içlerinden gerçekten prenses olacak bir kız bulamamışlar.

Fırtınalı bir günmüş. Bardaktan boşanırcasına yağmur yağıyormuş. Şimşek çakıyor, arkasından yere yıldırımlar düşüyormuş. Sarayın kapısına bir genç kız gelmiş. Sırılsıklammış. Her yanından sular akıyormuş. Sarayın kapısında bekleyen askerlere:

-Prensle ne işiniz var. Sizi alamayız, demiş askerler.

-Prensin aradığı prenses benim, demiş kız.

Askerler bu söz üzerine krala haber iletmişler.

-Alın bakılım içeri. Göreyim kimmiş, diye buyurmuş kral.

Kızı alıp gelmişler içeriye. Kral ve kraliçenin karşısına çıkarmışlar.

-Hoş geldiniz. Kimsiniz, diye sormuş kraliçe.

-Efendim, demiş genç kız utangaç bir edayla. Ben sizin aradığınız gerçek prensesim.

Kral ve kraliçe genç kıza bakmışlar. Duruşu saygın biri olduğu nu belli ediyormuş. Saygılı ve görgülü davranıyormuş. Hareketleri ölçülü imiş.

Kraliçe genç kızla bir süre konuştuktan sonra:

-Yeni elbiseler verin. Karnını doyurun. Bu gece bizim konuğu- muz olacak, demiş.

Genç kızı hizmetçiler alıp götürmüşler. Kraliçe hemen baş hizmetliyi çağırmış.

-Bu kızı da sınamak istiyorum. Bu kız oğlumun eşi olabilecek yetenekte mi? Anlayacağız, demiş. Kraliçe hemen genç kızı gece yatıracakları odaya gitmiş. Yanında da hizmetlileri almış. Yatağın altına bir bezelye tanesi koymuş. Üstüne yedi tane döşek sermiş. Güzel bir yatak hazırlamış. Yedi tane de kuş tüyünden yapılmış yorgan koydurmuş.

-Gece genç kız bu yatakta yatacak. Hizmette kusur etmeyin, demiş.

Gece uykusu gelince genç kızı hazırlanan yatağa yatırmışlar.

-İyi geceler, deyip odalarına çekilmişler.

Sabah kraliçe genç kızın yattığı odaya gelmiş. Genç kız da uyanmış.

-Günaydın kızım, iyi uyuyabildin mi, diye sormuş.

-Ne uyuması! Benim için çok kötü bir geceydi, demiş.

-Niye kızım, ne oldu, diye sormuş kraliçe.

-Yatağın altına ne koymuşsunuz? Beni sabaha kadar uyutmadı. Sırtım çok kötü ağrıyor, demiş.

Kraliçe gülümsemiş:

-Kralı ve oğlumu buraya çağırın, demiş.

Kral ve prens kısa zamanda gelmişler odaya.

-İşte bizim aradığımız prenses bu. Çünkü yedi kat döşeğin al tındaki bezelye ancak bedenleri çok hassas prensesleri rahatsız eder, demiş.

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri