Bayan Taruz
Bayan Üye
MALZEME
1 yemek kaşığı margarin
1 adet rendelenmiş havuç (büyük boy)
1 adet piliç göğsü (kibrit kesimi)
12 adet kıyılmış mantar (orta boy)
1 kahve fincanı rende kaşar
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
4 su bardağı kaynar su
1 adet et tatlandıncı
1 tatlı kaşığı tuz
Bir tencerede kızdırdığımız yağa rendelenmiş havucu, kıyılmış pilici ve mantarı üçer dakika arayla ekleyip soteleyelim. Kaynar suyu, tuzu ve tatlandırıcıyı ilave edip on dakika pişirelim. Süt ile unu bir kaba koyup çırpalım/ süzdükten sonra kaynayan çorbadan bir kepçe su alıp sütle unun içine koyalım. Tel çırpıyla karıştırıp kay*nayan çorbanın içine dökerek hızlıca karıştıralım ve kaynamaya bırakalım. Üç dakika kaynattıktan sonra köpüğünü alıp ocaktan kaldıralım.