Pratik Lahmacun

inci_himes

Bayan Üye

MALZEMELER

2 adet yufka.
100 gram kıyma.
1 adet domates.
1 adet soğan.
1 adet kırmızı dolmalık biber.
1 diş sarımsak.
1/4 demet maydanoz.

HAZIRLANIŞI

Kıyma dışındaki bütün malzemeler robottan geçirilip, ince hale getirilir. Robottan geçirilen malzemelerle kıyma iyice karıştırılıp, yoğurulur.

Yufkalar ortadan ikiye katlanır. Çeyrek daire oluşacak şekilde ikiye kesilir. (Bu şekilde elimizde ikiye katlanmış iki yarım yufka olur.)

Bir kere daha ortadan katlayıp daha küçük, üçgen şeklinde, dört adet yufkadan taban elde etmiş olacağız.

Yufkalar tepsiye alınır. Hazırlanan iç üzerlerine konulur. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 10 dakika pişirildikten sonra servis edebilirsiniz.

Yufkalar ince değil ise tabanlarınızı 2 kat olacak şekilde hazırlayın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst