Sibel1
Bayan Üye
İşte potasyumun vücudumuz için önemi...
Potasyum kas gelişimini sağlayan bir mineraldir. Yeterli miktarda alındığında hücrelerin ve dokuların düzgün çalışmasını sağlar. Tüm et çeşitlerinde süt ve süt ürünlerinde ve balıkta yüksek oranda potasyum bulunur.
Kas zayıflığı yorgunluk düşük kalp ritmi ve yavaş refleksler yeterli oranda potasyum almadığınızı gösterir. Potasyum besin maddeleriyle alınabildiği gibi tablet şeklinde de besin takviyeleri mevcuttur.
Potasyumun vücuttaki işlevi:
Kalp ritmini düzenler.
Tansiyonu düşürür.
Protein ve nükleik asit sentezi için gereklidir.
Normal sıvı dengesi için gereklidir.
Sinir ve kasların düzgün çalışabilmesi için hayati önem taşır.
Glukozu glikojene dönüştürür.( Kasların enerji kaynağıdır)
Böbrek faaliyetlerini düzenler.
Ciğerlerin karbondioksitten arınmasını sağlar.
Asit/alkali dengesinin korunması için önemlidir.
Potasyum içeren besin maddeleri
Kayısı avokado muz kivi süt portakal patates(özellikle kabukları) erik ıspanak domates sebze suları kabak ve fındık-fıstık çeşitleri özellikle potasyum bakımından zengindir.
Potasyum kas gelişimini sağlayan bir mineraldir. Yeterli miktarda alındığında hücrelerin ve dokuların düzgün çalışmasını sağlar. Tüm et çeşitlerinde süt ve süt ürünlerinde ve balıkta yüksek oranda potasyum bulunur.
Kas zayıflığı yorgunluk düşük kalp ritmi ve yavaş refleksler yeterli oranda potasyum almadığınızı gösterir. Potasyum besin maddeleriyle alınabildiği gibi tablet şeklinde de besin takviyeleri mevcuttur.
Potasyumun vücuttaki işlevi:
Kalp ritmini düzenler.
Tansiyonu düşürür.
Protein ve nükleik asit sentezi için gereklidir.
Normal sıvı dengesi için gereklidir.
Sinir ve kasların düzgün çalışabilmesi için hayati önem taşır.
Glukozu glikojene dönüştürür.( Kasların enerji kaynağıdır)
Böbrek faaliyetlerini düzenler.
Ciğerlerin karbondioksitten arınmasını sağlar.
Asit/alkali dengesinin korunması için önemlidir.
Potasyum içeren besin maddeleri
Kayısı avokado muz kivi süt portakal patates(özellikle kabukları) erik ıspanak domates sebze suları kabak ve fındık-fıstık çeşitleri özellikle potasyum bakımından zengindir.