Portekiz Usulü Ciğer

LoKuMuM<3

Bayan Üye
MALZEMELER
500 gr kuzu ciğeri
250 gr bacon
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 defne yaprağı
2 diş sarımsak
1 adet karanfil
6 adet karabiber tanesi
tuz

YAPILIŞ TARİFİ
Defne yaprağı kıyılmış sarımsak karanfil ve karabiber tanelerinden bir sos hazırlayın. İnce ince dilimlediğiniz ciğerleri ara sıra karıştırarak 24 saat bu sosta dinlendirin. Ciğerleri kağıt havluda süzün; sosu da süzgeçten geçirin. Bacon'ları çok minik olmayan parçalara doğrayın ve orta ateşte zeytinyağında kızartın. Ciğerleri ekleyip harlı ateşte çevirerek 5 dakika pişirin. Sıcaklığını muhafaza edecek bir kaba alın. Süzmüş olduğunuz sosu tencereye alıp harlı ateşte karıştırarak kaynatın. Sosu ciğerin üzerine döküp servis yapın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst