` GüLşah
Bayan Üye
Portakalın Malzemesi
* 3 tane portakal( bir tanesini içine sıktım)
* 3 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebinin Malzemesi
* 2 çay bardağı süt
* 2 tatlı kaşığı buğday nişastası
* 1 çaykaşığı vanilya
Tarif:
Portakalın iki tanesinin kabuklarını soyun, dilimleyip kaba koyun. Bir tanesinin de suyunu sıkıp içine ekleyin, şekerini katıp parlak renk alıncaya kadar pişirin. Bir başka kapta nişastayı, sütü ve şekeri karıştırıp muhallebi kıvamı alıncaya kadar pişirin. Turta hamurunu üçe bölüp küçük kaplarda önceden ısıtılmış 170ºC fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkardığınız turtaların üzerine önce muhallebiyi, sonra portakalı dilim şeklinde yerleştirin. Artan portakallarla da servis tabağına aldıp turtaları süsleyin. Soğuk servis yapın. Afiyet olsun.