Portakallı Turta

` GüLşah

Bayan Üye
2eeealf.jpg


Portakalın Malzemesi


* 3 tane portakal( bir tanesini içine sıktım)
* 3 yemek kaşığı toz şeker

Muhallebinin Malzemesi

* 2 çay bardağı süt
* 2 tatlı kaşığı buğday nişastası
* 1 çaykaşığı vanilya

Tarif:


Portakalın iki tanesinin kabuklarını soyun, dilimleyip kaba koyun. Bir tanesinin de suyunu sıkıp içine ekleyin, şekerini katıp parlak renk alıncaya kadar pişirin. Bir başka kapta nişastayı, sütü ve şekeri karıştırıp muhallebi kıvamı alıncaya kadar pişirin. Turta hamurunu üçe bölüp küçük kaplarda önceden ısıtılmış 170ºC fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Fırından çıkardığınız turtaların üzerine önce muhallebiyi, sonra portakalı dilim şeklinde yerleştirin. Artan portakallarla da servis tabağına aldıp turtaları süsleyin. Soğuk servis yapın. Afiyet olsun.


 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst