Portakallı Kedidilli Pasta
MALZEMELER
* 3 su bardağı portakal suyu
* 2 yemek kaşığı nişasta
* 5 yemek kaşığı şeker
* Ara Krema İçin
* 5 su bardağı süt
* 6 yemek kaşığı un
* 1,5 yemek kaşığı pirinç unu veya nişasta
* 7 yemek kaşığı şeker
* 1 portakal rendesi
* 1 paket vanilya
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 paket kedidili bisküvi
YEMEĞİN YAPILIŞI
SİTEMİN ADI: RekLam Yasaktır.!
* Pasatanın üzeri için 3 su bardağı portakal suyu, nişasta ve şekeri karıştırarak pişirin.
* Diğer tarafta ara krema malzemelerini vanilya ve tereyağını en sona bırakarak pişirin.
* En son içerisine tereyağı ve vanilyayı katıp yağ eriyene kadar çırpın.
* Borcam tepsinin, dibine ara kremanın yarısını dökün (krema ılık olmalı) üzerine kedidili bisküvileri dizin
* Üzerine kremanın diğer yarısını dökün. Bu arada krema ılık olmalı.
* En son pastanın üzeri için hazırladığınız portakalı sosu pastanın üzerine dökün.
* 8-10 saat dolapta bekletip servis yapın ….
* Afiyet olsun…
Moderatör tarafında düzenlendi: