Portakallı Havuç Çorbası
Hazırlık Süresi:5 dk
Pişirme Süresi:10 dk
Kaç Kişilik:4
Malzemeler
4 havuç
1 çay bardağı sarı mercimek
1 kahve fincanı kırmızı mercimek
1 portakalın suyu
5 su bardağı su
30 gr tereyağı
Taze kekik
1 kahve fincanı krema
Tuz, nane, pulbiber
Yapılışı
*Mercimekleri yıkayıp süzün. Havuçların kabuklarını kazıyıp rendeleyin.
*Mercimekleri tencereye aktarın. Üzerine rendelenmiş havuçları yayın. Portakal suyu ve suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Düdüklü tencerede ise yeterince buhar birikince kısık ateşte 10 dakika pişirin.
*Çorbayı blender'la pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar ezip tekrar tencereye alın. Bir taşım daha kaynatıp çırpılmış krema, tuz ve tereyağı ile tatlandırın. Servis kaselerine paylaştırın. Taze kekik, nane ve pulbiberle tatlandırın. Sıcak servis yapın.
Hazırlık Süresi:5 dk
Pişirme Süresi:10 dk
Kaç Kişilik:4
Malzemeler
4 havuç
1 çay bardağı sarı mercimek
1 kahve fincanı kırmızı mercimek
1 portakalın suyu
5 su bardağı su
30 gr tereyağı
Taze kekik
1 kahve fincanı krema
Tuz, nane, pulbiber
Yapılışı
*Mercimekleri yıkayıp süzün. Havuçların kabuklarını kazıyıp rendeleyin.
*Mercimekleri tencereye aktarın. Üzerine rendelenmiş havuçları yayın. Portakal suyu ve suyu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Düdüklü tencerede ise yeterince buhar birikince kısık ateşte 10 dakika pişirin.
*Çorbayı blender'la pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar ezip tekrar tencereye alın. Bir taşım daha kaynatıp çırpılmış krema, tuz ve tereyağı ile tatlandırın. Servis kaselerine paylaştırın. Taze kekik, nane ve pulbiberle tatlandırın. Sıcak servis yapın.