sensiz olmaz
Kayıtlı Üye
Portakalın Faydaları Nelerdir - Portakal Nelere İyi Gelir
Spor yapanlar, soğuk algınlığından ve hava değişimlerinden korunmak isteyenler, güçlü, zinde kalmak isteyenler ve genç görünmek, her daim genç kalmak isteyenler yani 7′den 70′e herkesin tüketmesi gereken bir meyvedir. Turuncu rengi ve muhteşem görüntüsüyle herkesin gönlünde taht kurmuştur.
Özellikle kasım, aralık ve ocak aylarının vazgeçilmez meyvesidir. Portakal faydaları da çoktur ve çok şifalıdır. Peki bu kadar anlattığımız portakal faydaları nelerdir? Niçin tüketmeliyiz? Tüm bu soruların cevapları yazımızda gizlidir.
Portakalın Az Bilinen Faydaları
Portakal ağacı 300x225 Portakalın Faydaları Nelerdir?Kasım, aralık, ocak gibi kış aylarında pazarlarda, marketler ve manavlarda kolaylıkla bulabileceğiniz oldukça şifalı bir meyvedir. Başta C vitamini olmak üzere, A, B, C, D ve E vitaminlerini içerir. Tüm bu vitaminlerin yanında demir, bakır gibi makro ve mikro elementleri de yüksek oranda barındırır.
Ortalama 70-90 kalori içermesinin yanında yüksek oranda şeker içeriğine sahiptir. Kahvaltıda meyve suyu şeklinde içebilir yada bu şifalı meyveyi çocuklarınız yemiyorsa çocuklarınıza suyunu içirebilirsiniz. Bu sayede çocuklarınız da bu vitaminlerden yararlanacaktır. Sindirim sisteminizi düzenler. Yüksek lif içeriği ile kolay sindirime yardımcı olur. Bağırsaklara fayda sağlar. Solunum hastalıkları için bire birdir.
Özellikle grip, nezle, soğuk algınlığı, yüksek ateş gibi soğuk havalarda kolaylıkla yakalanabileceğiniz hastalıklara karşı koruma sağlar. Kış günlerinde bolca tüketmelisiniz. Grip gibi hastalıklardan bu şekilde kolaylıkla korunabilirsiniz.
Ayrıca portakal vücuda direnç kazandırır, güç verir. Zindelik sağlar. Bu şifalı meyveyi tüketirseniz vücudunuz güçten düşmez. Portakal dilimi 300x225 Portakalın Faydaları Nelerdir?Turunçgiller arasında önemli bir yeri olan portakal gibi limon, mandalina, greyfurtta önemli meyveler arasındadır. Bakteriyel ve gribal enfeksiyonlara karşı koruma sağlar. Tropikal ve subtropikal iklimlerde yetişir.
Her gün bir tane yemek vücudu toksinlerden korur. Beyaz çiçekleri uykusuzluğa karşı çay hazırlamak için kullanılır. Uykusuzluk sorunu çekenler artık şifa bulacaklar. Kurutulmuş çiçekleri suda kaynatılarak süzüldükten sonra içine bal atılıp içilirse uykusuzluğa çare olabilir.
Ayrıca portakal kabuğu da pektin açısından zengin olduğu için reçel yapımında kullanılırsa da şifa sağlar. Birçok kişi evinde yaptığı reçellerde bu şifalı meyvenin kabuğundan yararlanır. Güzel ve hoş bir kokusu vardır. İnsanlar portakalın kabuğunu tükettiği zaman hoş bir tat elde eder.
Aynı zamanda keklerde, pastalarda hem süsleme amaçlı hem de tat verme amaçlı kullanılır. Kozmetik sanayinde de parfüm yapımında kullanılır. Zaten kabuğunu keserseniz veya kabuğu biraz irdelerseniz güzel kokusunu hemen duyarsınız.
Bazı ülkelerde ise geleneklere göre evlilik ve aşk sembolü olarak portakal çiçeği kullanılır.
Gelin çiçeği bu şekilde süslenir. Hatta gelinlerin saçına bile bu meyvenin çiçeği takılır.
Feng shui felsefesine göre de refah ve bolluk sembolüdür.
Portakalın Zararları
Resimi Orjinal Boyutta Görüntülemek İçin Tıklayın
portakalın faydaları 300x214 Portakalın Faydaları Nelerdir?Gastrit ülser gibi mide rahatsızlığı olan kişiler çok fazla portakal tüketmemelidir. Mide asidini arttırır ve midenin yanmasına, mide ekşimesine sebep olur.
Spor yapanlar, soğuk algınlığından ve hava değişimlerinden korunmak isteyenler, güçlü, zinde kalmak isteyenler ve genç görünmek, her daim genç kalmak isteyenler yani 7′den 70′e herkesin tüketmesi gereken bir meyvedir. Turuncu rengi ve muhteşem görüntüsüyle herkesin gönlünde taht kurmuştur.
Özellikle kasım, aralık ve ocak aylarının vazgeçilmez meyvesidir. Portakal faydaları da çoktur ve çok şifalıdır. Peki bu kadar anlattığımız portakal faydaları nelerdir? Niçin tüketmeliyiz? Tüm bu soruların cevapları yazımızda gizlidir.
Portakalın Az Bilinen Faydaları
Portakal ağacı 300x225 Portakalın Faydaları Nelerdir?Kasım, aralık, ocak gibi kış aylarında pazarlarda, marketler ve manavlarda kolaylıkla bulabileceğiniz oldukça şifalı bir meyvedir. Başta C vitamini olmak üzere, A, B, C, D ve E vitaminlerini içerir. Tüm bu vitaminlerin yanında demir, bakır gibi makro ve mikro elementleri de yüksek oranda barındırır.
Ortalama 70-90 kalori içermesinin yanında yüksek oranda şeker içeriğine sahiptir. Kahvaltıda meyve suyu şeklinde içebilir yada bu şifalı meyveyi çocuklarınız yemiyorsa çocuklarınıza suyunu içirebilirsiniz. Bu sayede çocuklarınız da bu vitaminlerden yararlanacaktır. Sindirim sisteminizi düzenler. Yüksek lif içeriği ile kolay sindirime yardımcı olur. Bağırsaklara fayda sağlar. Solunum hastalıkları için bire birdir.
Özellikle grip, nezle, soğuk algınlığı, yüksek ateş gibi soğuk havalarda kolaylıkla yakalanabileceğiniz hastalıklara karşı koruma sağlar. Kış günlerinde bolca tüketmelisiniz. Grip gibi hastalıklardan bu şekilde kolaylıkla korunabilirsiniz.
Ayrıca portakal vücuda direnç kazandırır, güç verir. Zindelik sağlar. Bu şifalı meyveyi tüketirseniz vücudunuz güçten düşmez. Portakal dilimi 300x225 Portakalın Faydaları Nelerdir?Turunçgiller arasında önemli bir yeri olan portakal gibi limon, mandalina, greyfurtta önemli meyveler arasındadır. Bakteriyel ve gribal enfeksiyonlara karşı koruma sağlar. Tropikal ve subtropikal iklimlerde yetişir.
Her gün bir tane yemek vücudu toksinlerden korur. Beyaz çiçekleri uykusuzluğa karşı çay hazırlamak için kullanılır. Uykusuzluk sorunu çekenler artık şifa bulacaklar. Kurutulmuş çiçekleri suda kaynatılarak süzüldükten sonra içine bal atılıp içilirse uykusuzluğa çare olabilir.
Ayrıca portakal kabuğu da pektin açısından zengin olduğu için reçel yapımında kullanılırsa da şifa sağlar. Birçok kişi evinde yaptığı reçellerde bu şifalı meyvenin kabuğundan yararlanır. Güzel ve hoş bir kokusu vardır. İnsanlar portakalın kabuğunu tükettiği zaman hoş bir tat elde eder.
Aynı zamanda keklerde, pastalarda hem süsleme amaçlı hem de tat verme amaçlı kullanılır. Kozmetik sanayinde de parfüm yapımında kullanılır. Zaten kabuğunu keserseniz veya kabuğu biraz irdelerseniz güzel kokusunu hemen duyarsınız.
Bazı ülkelerde ise geleneklere göre evlilik ve aşk sembolü olarak portakal çiçeği kullanılır.
Gelin çiçeği bu şekilde süslenir. Hatta gelinlerin saçına bile bu meyvenin çiçeği takılır.
Feng shui felsefesine göre de refah ve bolluk sembolüdür.
Portakalın Zararları
Resimi Orjinal Boyutta Görüntülemek İçin Tıklayın
portakalın faydaları 300x214 Portakalın Faydaları Nelerdir?Gastrit ülser gibi mide rahatsızlığı olan kişiler çok fazla portakal tüketmemelidir. Mide asidini arttırır ve midenin yanmasına, mide ekşimesine sebep olur.