Portakal şurubu

LoKuMuM<3

Bayan Üye
MALZEMELER
1 kg toz şeker
6 adet portakal
2.5 su bardağı su
4 adet limonun suyu

HAZIRLANIŞI
Portakalı bol suda iyice yıkayıp, kabuklarını soyun. Ufak ufak doğrayıp, çekirdeklerini ayıklayın ve cam bir kap içine koyun. Üzerine toz şekeri dökün, macun kıvamına gelinceye ve şekerler tamamen eriyinceye dek ezin. Limon suyunu portakalların dökün ve portakal parçalarını ezmeye devam edin. Portakallar iyice ezilip hamur haline geldiklerinde 2.5 su bardağı su katıp, iyice kanştırın ve süzgeçten geçirip şurubunu süzün. Elde ettiğiniz şurubu bir şişeye boşaltın. Servis yapacağınız zaman bir bardağa iki parmak şurup koyup üzerini suyla tamamlayın
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst