SaMuRai
Kayıtlı Üye
Malzemeler
1 paket kemal paşa tatlısı
2 su bardağı portakal suyu
2 su bardağı su
3 su bardağı şeker
5-6 portakal
Hindistan cevizi
Tarif
Su, portakal suyu ve şekeri tencerede karıştırıp ocağa alıyoruz.
Şeker eriğinceye kadar karıştırıp şerbet yapıyoruz
Koyulaşmaya başlayan şerbete kemal paşaları atıyoruz.
Kısık ateşte şerbeti çekinceye kadar pişiriyoruz.
Kontrol etmeniz gerekir bazen içleri pişmiyor.
Bu arada soyulup ince halkalar halinde doğradığımız portakalları şerbete dağıtmadan batırıp çıkartıyoruz.
Soğuyan tatlıları hindistan cevizine bulayıp portakallarla şekil verip kürdanla sabitliyoruz.