By.CheqiCi
Kayıtlı Üye
Ulke:Finlandiya
Kurulus Tarihi:2000
Uyeler:
Ville Laihiala - Vocals, Lead Guitar
Janne Markus - Guitars
Antti Remes - Bass
Tarmo Kanerva - Drums
Marco Sneck - Keyboardist
Poisonblack ne Finlandiya’dan çıkan sıradan bir gothic ****l grubu ne de bazı grupların yaptığı gibi ara verdiklerinde şarkılar yaptığı bir yan proje grubu.. “Bu bir proje grubu değildir! Tüm kalbim ve ruhum Poisonblack’in içindedir” diyor Ville Laihiala..
17 senedir ****l camiasında bulunan Sentenced frontmani, artık tüm uğraşını gitar üzerine odaklamaya karar vererek 2000 senesinin sonlarına doğru Poisonblack’i kurdu.. Daha önce bir çok grupta çalmış olan Oulu’lu oldukça yetenekli yakın arkadaşlarını bir araya getiren Ville, bu ekibe “kardeşim” dediği Janne Kukkonen’i de bas gitarist olarak dahil edince kadro tamamlanmış oldu.. Elemanların hemen hepsinin iyi bir müzik geçmişlerinin olmasının yanı sıra paylaştıkları vizyonun da aynı olması grubu daha sağlam bir yapıya kavuşturdu..
“Albüm kaydı için stüdyoya girdiğimizde sanki herkes birbirinin aklını okuyordu, herkes şarkıları nasıl istediğimi biliyor gibiydi” diye açıklıyor Ville, ilk albüm Escapexstacy’nin kaydı sırasında grubun taşıdığı uyumu..
Konsantresini tamamen gitara yoğunlaştıran Ville, kendisine vokalist olarak daha önce Sentenced’ın alt grubu olarak sahne alan Charon’un vokalisti J.P. Leppäluoto’yu seçti ve kısa sürede temasa geçerek Poisonblack’e katılmasını sağladı..
“Yaptığımız müziğe uyacak en iyi solist O’ydu. Sesinin yaptığımız müziğe tamamen oturacağını ve müziğimize daha karanlık fakat melodik bir hava katacağını biliyordum”
Şarkı sözleri sorulduğunda Ville gülümsüyor: “Albümün ana teması şehvet, bağımlılık, seks, ateş, ölüm.. Kısacası kendi zihnimde bir yolculuğa çıktım ve oradaki şeytanlarla dans ettim..”
Albümün tüm sanatsal çalışması ise Sentenced bateristi Vesa Ranta tarafından yapıldı, ki Ranta daha önce de Sentenced’ın The Cold White Light albümünün tasarımını da yapmıştı..
Albumler:
Escapexstacy (2003)
Lust Stained Despair (2006)
A Dead Heavy Day (2008)
Singles:
Rush (2006)