inci_himes
Bayan Üye
MALZEMELER
(4 pizza için)
500 gr Un
15 gr kuru maya (veya bir küp yaş maya)
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 bardak soğul su
(4 pizza için)
500 gr Un
15 gr kuru maya (veya bir küp yaş maya)
1 çay kaşığı tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 bardak soğul su
Maya ve ılık suyu karıştırarak, oda sıcaklığında 15 dakika bekletin. Unun yarısını, soğuk suyu, zeytinyağını ve tuzu da katarak yoğurmaya başlayın. Kalan unu azar azar ilave edip, yoğurmaya devam edin.
Esnek bir hamur elde edince, hafif yağlanmış bir kap içine alıp, üzerine bezle örterek 1-2 saat bekletin. Hamur bekleme süresinde iki katına kadar kabarmalıdır.
Mayalanmış hamuru 4 parçaya bölün. Parçaları avucunuzun içine yuvarladıktan sonra, genişleterek 2 mm. kalılığında ve yaklaşık 30 cm. çapında bir daire olana kadar büyütün.
Esnek bir hamur elde edince, hafif yağlanmış bir kap içine alıp, üzerine bezle örterek 1-2 saat bekletin. Hamur bekleme süresinde iki katına kadar kabarmalıdır.
Mayalanmış hamuru 4 parçaya bölün. Parçaları avucunuzun içine yuvarladıktan sonra, genişleterek 2 mm. kalılığında ve yaklaşık 30 cm. çapında bir daire olana kadar büyütün.