Piruhi Mantısı

Sibel1

Bayan Üye
7FEFD8D521D8B3A1BAC196A6B79F.jpg



Malzemeler,

Hamuru için,

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 su bardağı süt

2,5 su bardağı un

2 çay kaşığı tuz

Harcı için,
3 adet patates

Damak tadınıza göre tuz, karabiber

Sosu için,

4 yemek kaşığı tereyağı

Pişirmek için,

2 litre su

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Süslemek için,

5 dal taze soğan

Hazırlanışı,

Harcını hazırlamak için patatesleri bol suda haşlayıp süzün.

Haşlanan patateslerin kabuklarını soyun.

Patates, tuz, karabiberi karıştırıp püre haline getirin.

Soğuması için bekletin.

Hamurunu hazırlamak için gerekli malzemeleri yoğurma kabına alın.

Tüm malzemeler özleşene kadar iyice yoğurun.

Elde ettiğiniz hamuru 4 eşit parçaya bölün.

Bezelerin üzerini nemli bir bezle kapatıp 15 dakika dinlendirin.

Her bir bezeyi merdane yardımıyla incecik açın.

Açtığınız hamurdan çay bardağının ağzıyla yuvarlaklar çıkarın.

Her bir yuvarlağın ortasına 1 tatlı kaşığı patatesli harç koyun.

İstediğiniz şekilde kıvırıp mantıları kapatın.

Mantıları 15 dakika bekletin.

Pişirmek için tencereye su ve zeytinyağını alıp kaynamaya bırakın.

Kaynayan suya mantıları ekleyip 10 dakika haşlayın.

Haşlanan mantıları delikli kepçe yardımıyla sudan çıkarın.

Mantıları servis tabağına alın.

Üzerine eritilmiş tereyağı dökün.

İncecik doğranmış taze soğanla süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.
 
takipçi satın al
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
vozol
antalya havalimanı transfer
Geri
Üst