1 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Üzeri için:
1 su bardağı susam
Kızartmak için:
1 su bardağı sıvıyağ
Pirincin üzerine 2,5 su bardağı su konur. Çok kısık ateşte tamamen suyunu çekene kadar haşlanır. Diğer tarafta ince kıyılmış soğan yağda pembeleştirlir. Malzemeler soğuyunca biraraya getirilir. Üzerine ince kıyılmış maydanoz, karabiber, kimyon ve tuz eklenir, bütünleşene kadar yoğrulur. Cevizden büyük parçalar alınır. İki avuç arasında bastırarak yassılaştırılır. Susama bulandıktan sonra teflon tavada kızartılır.
1 adet kuru soğan
Yarım demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kimyon
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Üzeri için:
1 su bardağı susam
Kızartmak için:
1 su bardağı sıvıyağ
Pirincin üzerine 2,5 su bardağı su konur. Çok kısık ateşte tamamen suyunu çekene kadar haşlanır. Diğer tarafta ince kıyılmış soğan yağda pembeleştirlir. Malzemeler soğuyunca biraraya getirilir. Üzerine ince kıyılmış maydanoz, karabiber, kimyon ve tuz eklenir, bütünleşene kadar yoğrulur. Cevizden büyük parçalar alınır. İki avuç arasında bastırarak yassılaştırılır. Susama bulandıktan sonra teflon tavada kızartılır.