ashli
Bayan Üye
Malzemeler
* 400 gr Pirinç
* 1 kutu Ançüez
* 6 Domates
* 2 kutu Ton Balığı
* 1 Salatalık
* 1 Kırmızı ve 1 Yeşil Dolmalık Biber
* 2 demet Yeşil Soğan
* 125 gr Siyah Zeytin
* 1 diş Sarımsak
* Sos: 4 yemek kaşığı Zeytin Yağı,
1 yemek kaşığı Sirke,
1 tatlı kaşığı Tatlı Hardal,
Tuz, Karabiber
Yapılışı
Pirinci kaynar suda yumuşayana dek kaynatın. Süzün ve bırakın.
Domates, Salatalık, Biberler, Taze Soğanları soyup ufak ufak doğrayınız. Üzerine zeytinleri koyun. Ançüez ve Ton Balığını da ufak ufak kesip üstüne koyunuz. Hepsini iyice harmanlayınız.
Sosu hazırlayıp, iyice karıştırın. Salatanızın üstüne önce pirinçleri sonra sosu ilave ediniz. İyice karıştırıp, 30 dakika kadar buzdolabında bekletiniz.
Pirinç olarak tam rafine edilmemiş kahverengi pirinç kullanırsanız diyet açısından daha iyi olur. Ancak o zaman pirinci 35-40 dakika yani normalden daha uzun haşlamalısınız.
Salatanızın üstünü maydanoz ve dereotu ile süsleyebilirsiniz.
* 400 gr Pirinç
* 1 kutu Ançüez
* 6 Domates
* 2 kutu Ton Balığı
* 1 Salatalık
* 1 Kırmızı ve 1 Yeşil Dolmalık Biber
* 2 demet Yeşil Soğan
* 125 gr Siyah Zeytin
* 1 diş Sarımsak
* Sos: 4 yemek kaşığı Zeytin Yağı,
1 yemek kaşığı Sirke,
1 tatlı kaşığı Tatlı Hardal,
Tuz, Karabiber
Yapılışı
Pirinci kaynar suda yumuşayana dek kaynatın. Süzün ve bırakın.
Domates, Salatalık, Biberler, Taze Soğanları soyup ufak ufak doğrayınız. Üzerine zeytinleri koyun. Ançüez ve Ton Balığını da ufak ufak kesip üstüne koyunuz. Hepsini iyice harmanlayınız.
Sosu hazırlayıp, iyice karıştırın. Salatanızın üstüne önce pirinçleri sonra sosu ilave ediniz. İyice karıştırıp, 30 dakika kadar buzdolabında bekletiniz.
Pirinç olarak tam rafine edilmemiş kahverengi pirinç kullanırsanız diyet açısından daha iyi olur. Ancak o zaman pirinci 35-40 dakika yani normalden daha uzun haşlamalısınız.
Salatanızın üstünü maydanoz ve dereotu ile süsleyebilirsiniz.