2 adet kalın pırasa
250g kıyma
1 kuru soğan
1 sivribiber
1 su bardağı maydanoz
1 çay bardağından daha az pirinç
tuz
karabiber
pulbiber
Tarif
Pırasaları bir parmak kalınlığında kesin.
dışta üç yaprak kalana kadar içteki yaprakları çıkarın.
tuzlu suda çok az haşlayın.
bu arada iç malzemeyi hazırlayın.
kıymayı hiç yağ eklemeden doğranmış soğan ve sivribiberle kavurun.
doğranmış maydanozu, önceden ıslatılmış pirinçleri ve baharatları ekleyip karıştırın.
pırasaların içlerini hazırladığınız harçla doldurun ve yatay olarak tencereye dizin. üzerlerine parça parça margarin koyup kısık ateşte pişirin.
250g kıyma
1 kuru soğan
1 sivribiber
1 su bardağı maydanoz
1 çay bardağından daha az pirinç
tuz
karabiber
pulbiber
Tarif
Pırasaları bir parmak kalınlığında kesin.
dışta üç yaprak kalana kadar içteki yaprakları çıkarın.
tuzlu suda çok az haşlayın.
bu arada iç malzemeyi hazırlayın.
kıymayı hiç yağ eklemeden doğranmış soğan ve sivribiberle kavurun.
doğranmış maydanozu, önceden ıslatılmış pirinçleri ve baharatları ekleyip karıştırın.
pırasaların içlerini hazırladığınız harçla doldurun ve yatay olarak tencereye dizin. üzerlerine parça parça margarin koyup kısık ateşte pişirin.