ashli
Bayan Üye
PİLAVLI TAS KEBABI
MALZEMELER:
Yarım kg. koyun kuşbaşı et
2 kaşık yağ
1 soğan
1- 2 domates veya yarım kaşık salça -2 su bardağı pirinç (pilav için)
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI:
1 Pirinç ayıklanıp yıkanır. Ilık tuzlu suda bekletilir (yarım saat).
2 Et, doğranmış soğan, yağ ile kavrulur. Domates rendelenir, etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Gerekirse azar azar sıcak su konur.)
3 Et, ateşe dayanıklı bir kaseye tek tek alınır. Pilav yapılacak tencereye kase ters çevrilir.
4 Etin yağına 3,5 bardak su konup kaynatılır ve tuz, karabiber atılır.
Pilav tenceresine süzülür.
5 Süzülmüş pirinç konup karıştırılır. Kapak örtülüp önce harlı, sonra orta, en sonra hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. 20 dakika demlenmesi için beklenir.
6 Önce pilav karıştırılır, sonra etin üzerindeki kase kaldırılır.
MALZEMELER:
Yarım kg. koyun kuşbaşı et
2 kaşık yağ
1 soğan
1- 2 domates veya yarım kaşık salça -2 su bardağı pirinç (pilav için)
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI:
1 Pirinç ayıklanıp yıkanır. Ilık tuzlu suda bekletilir (yarım saat).
2 Et, doğranmış soğan, yağ ile kavrulur. Domates rendelenir, etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Gerekirse azar azar sıcak su konur.)
3 Et, ateşe dayanıklı bir kaseye tek tek alınır. Pilav yapılacak tencereye kase ters çevrilir.
4 Etin yağına 3,5 bardak su konup kaynatılır ve tuz, karabiber atılır.
Pilav tenceresine süzülür.
5 Süzülmüş pirinç konup karıştırılır. Kapak örtülüp önce harlı, sonra orta, en sonra hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. 20 dakika demlenmesi için beklenir.
6 Önce pilav karıştırılır, sonra etin üzerindeki kase kaldırılır.