Pideli Köfte (Bursa Yöresi)

leylmira

Bayan Üye
Pideli Köfte

Baharatı çok sevmeyenler daha az baharat kullanabilir. Bursa'da iskender kebabından sonra en çok beğenilen yemektir, bayram sofraları içinde harika bir yemek. Ansızın gelen misafirlerinize çabukça hazırlayıp sunabileceğiniz pratik ve lezzetli.


Malzemeler
10-12 adet hazır köfte,
2 Çorba kasığı tereyağı,
1 Çay kasığı kimyon,
1 Çay kasığı kırmızıbiber,
1 Çay kasığı karabiber,
1 adet kebablık ince pide,
İstediğiniz kadar yoğurt,
2-3 adet biber,
İsteğe göre 1-2 diş sarmısak,
1 kaşık tercih ettiğiniz salça,
1 adet domates rendesi,
Tuz,


Yapılışı
2 çorba kasığı Tereyağını tavada eritin, 1 cay kasığı kimyon, kırmızıbiber ve karabiberi ilave edip karıştırın. Pideleri küçük küçük doğrayın. Tavaya alıp biraz çevirerek kavurun. Köfteleri ızgarada çevirerek yada fırınlayarak kızartın. Daha sonra pideleri servis tabağına alın. Salçayı yağda biraz kavurup rende domates ilave edip iyice eriyinceye kadar pişirin. Hazırladığınız domatesli sostan pidelerin üzerine gezdirin. Köfteleri pidelerin üzerine yerleştirin. Biberleri ızgarada kızartın. Üzerine veya yanına ister sade ister sarmısaklı yoğurt koyun, tamamen isteğe bağlı olarak üzerine biraz pulbiberli ısıtılmış tereyağ gezdirip servis edin.
 
takipçi satın al
Uwell Elektronik Sigara
instagram takipçi hilesi
takipçi satın al
tiktok takipçi hilesi
Geri
Üst