Pide nedir?

sensiz olmaz

Kayıtlı Üye
Pide, Türk ve Orta Doğu mutfaklarında yaygın olan yassı bir ekmek çeşididir.
Ekmek olarak kullanımı

İçli pide


Karadeniz Bölgesinde "yağlı" olarak adlandırılan tereyağlı-yumurtalı (bazı yörelerde peynir de eklenir) pide.
Pide, hamuru üzerine kavurma, kıyma, peynir veya başka bir malzeme konarak fırında pişirildiğinde başlı başına tüketilebilen bir yemek olma özelliğini kazanır. Pideler hazırlanmasında kullanılan içe veya ait olduğu yöreye göre çeşitli adlarla tanınır. İçe göre:

Kaşarlı pide
Kaşarlı-yumurtalı pide
Kavurmalı pide
Kıymalı
Kuşbaşı etli pide
Pastırmalı-yumurtalı
Peynirli pide
Sarmısaklı pide
Tahinli pide
Yağlı veya Karadeniz yağlısı
Yöreye göre:

Karadeniz pidesi
Kastamonu pidesi veya kır pidesi
Pide hamuru lahmacun hamuruna benzer. Bu nedenle bazı lokantalar lahmacun ve pide salonu olarak ihtisaslaşırlar.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst