Bu resim yeniden boyutlandırılmıştır. Resmin tam halini görmek için buraya tıklayın. Asıl resim 800x617 boyutlarındadır.
Bu resim yeniden boyutlandırılmıştır. Resmin tam halini görmek için buraya tıklayın. Asıl resim 800x600 boyutlarındadır.
1. ADIM : İki resmimizi de photoshopta açın. Buruşuk efekti vermek istediğiniz resmi, kağıt resminin üzerine kopyalayın ve kağıdın üzerinde buruşuk görünecek bölümü ayarlayıp, geri kalan kısmı kesin.
Bu resim yeniden boyutlandırılmıştır. Resmin tam halini görmek için buraya tıklayın. Asıl resim 800x600 boyutlarındadır.
2. ADIM : Kesmiş olduğunuz resme " multiply " efekti uygulayın.
3. ADIM : Layers penceresinde, en altta bulunan Add Layer Mask butonuna tıklayın ve resminize bir maske ekleyin.
Bu resim yeniden boyutlandırılmıştır. Resmin tam halini görmek için buraya tıklayın. Asıl resim 1004x638 boyutlarındadır.
4. ADIM : Eklediğiniz maske seçiliylen, Polygonal Lasso Tool
veya Eraser Tool (E) ile resmi aşağıdaki şekilde gördüğünüz gibi kesin veya silin.
NOT : Daha rahat çalışabilmeniz için resmin opacity ayarını düşürün.
Bu resim yeniden boyutlandırılmıştır. Resmin tam halini görmek için buraya tıklayın. Asıl resim 1004x638 boyutlarındadır.
CTRL + i yapın. Bu işlemle maskemizi terz çevirmiş oluyoruz ..
5. ADIM : Smudge Tool (R) ile resmin kenarlarından geçin.
6.ADIM : CTRL + J ile resim katmanınızı bir tane çoğaltın. İlk resim katmanınıza dönün ve opacity ayarını %50 olarak değiştirin. Çoğalttığınız katmanın da multiply ayarını Soft Light yapın ve opacity ayarını %50 olarak değiştirin.
7. ADIM : CTRL + ALT + SHIFT + E tuşlarına basarak tüm çalışmaları tek resim haline dönüştürün ve İmage > Adjustment > Level' i seçerek aşağıdaki değişiklikleri yapın.
8. ve Son ADIM : Buruşuk görünen kısmın kenarlarını Polygonal Lasso Tool ile seçin, Select > Inverse seçerek delete tuşuna basın
Çalışmanız bitmiştir..
Kolay Gelsin