Peynirli Kek

'Kartaliçe

Bayan Üye
peynirli-kek.jpg



Malzemeler

3 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
kabartma tozu
yarım kesim beyaz peynir (250 g kadar)
un,tuz
maydanoz ve dereotu

Hazırlanışı

- Hamur yoğurma kabının içerisine peyniri elimizle ufalayalım. Üzerine yoğurt ve sıvı yağı ilave edelim. Yumurtalardan birinin sarısını üzerine sürmek için ayırarak diğerlerini de yoğurma kabına ekleyelim.

-Dilediğimiz kadar maydanoz ve dereotunu yıkayıp doğrayalım. Dereotu sevmiyorsanız kullanmayabilirsiniz veya taze yeşil soğan da ilave edilebilir.

- 2 su bardağı kadar unu ve kabartma tozunu da ekleyerek yoğurmaya başlayalım.

- Peynirin tuzuna göre çok az miktar tuz ilave edilebilir. Benim peynirim tuzlu olduğu için ben hiç tuz kullanmadım.

- Hamurun kıvamını da kendiniz ayarlayabilirsiniz. Şekil verilecek kadar koyu kıvamlı bir hamur yaparsanız piştiğinde biraz daha sert bir kek elde edersiniz. Bu yüzden ben kalıba kendiliğinden yerleşmeyecek kadar kıvamlı fakat şekil verilmeyecek kadar ele yapışan bir hamur tercih ettim.

-Hamur hazır olduğunda, yağlanmış fırın tepsisine (orta büyüklükte bir cam tepsi kullandım.) alarak elimiz ile tepsiye yerleştirelim.

- Üzerine elimizle yumurta sarısı sürerek hamurun üst yüzeyini düzeltelim. Seviyorsanız üzerine çörekotu veya susam ya da pul biber serpiştirebilirsiniz.

- 170 derece gibi ısıtılmış fırında alt ve üstü kızarıncaya dek pişirelim.

Afiyet olsun…
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst