LoKuMuM<3
Bayan Üye
Kullanılacak malzeme (6 kişilik): 1/2 kg ekmek hamuru 150 gr tereyağı 1/2 kg kaşar veya gravyer peyniri 2 yumurta 1 baş soğan az un yeteri kadar ayçiçek yağı tuz ve karabiber.
Yapılışı: 24 cm çapındaki bir fırın tepsisi iyice yağlanır. Ekmek hamuruna iyice yumuşatılmış 50 gr tereyağı katılır ve yoğu-rularak yağ hamura yedirilir. Sonra hamurun dötte üçü merdaneyle açılarak ince bir yufka durumuna getirilir. Bu yufkayla tepsinin altı ve kenarı kaplanır. Diğer tarafta soğan rendelenir ve tavaya konur. Buna kalan tereyağı ve ayçiçek yağı eklenir ve tava ateşe oturtularak soğan kavrulur. Soğan pembeleşince tava ateşten indirilir. Ilıyınca rendelenmiş kaşar veya gravyer peyniri katılır. Karıştırırken yeteri kadar tuz ve karabiber serpilir. İyice soğuyunca bu karışıma bir kâsede çırpılmış yumurta boşaltılır. Karıştırılarak hepsi birbirine yedirilir. Gerekirse 1-2 kaşık ılık süt eklenir. Karışım kıvamını bulunca tepsideki hamurun üstüne boşaltılır ve spatulayla düzgün bir biçimde yayılır. Kalan dörtte bir parça hamur hafif unlu mermere konur ve gene hafif unlu merdaneyle tepsiye eş boyda açılır. Peynirin üstüne bu hamur oturtulur. Hamur üsttekinin ucuyla birleştirilir ıslak parmaklarla sıkılarak uçların yapışması sağlanır. Tepsi 200°C'de kızdırılmış fırına sürülür ve pide 35 dakika kadar pişirilir. Tepsi fırından çıkarılınca önce bir büyük kapağa oradan da servis tabağına tersyüz edilerek aktarılır ve sıcak sıcak sofraya götürülür. Keskin bir bıçakla parçalara bölünüp servis yapılır.
Yapılışı: 24 cm çapındaki bir fırın tepsisi iyice yağlanır. Ekmek hamuruna iyice yumuşatılmış 50 gr tereyağı katılır ve yoğu-rularak yağ hamura yedirilir. Sonra hamurun dötte üçü merdaneyle açılarak ince bir yufka durumuna getirilir. Bu yufkayla tepsinin altı ve kenarı kaplanır. Diğer tarafta soğan rendelenir ve tavaya konur. Buna kalan tereyağı ve ayçiçek yağı eklenir ve tava ateşe oturtularak soğan kavrulur. Soğan pembeleşince tava ateşten indirilir. Ilıyınca rendelenmiş kaşar veya gravyer peyniri katılır. Karıştırırken yeteri kadar tuz ve karabiber serpilir. İyice soğuyunca bu karışıma bir kâsede çırpılmış yumurta boşaltılır. Karıştırılarak hepsi birbirine yedirilir. Gerekirse 1-2 kaşık ılık süt eklenir. Karışım kıvamını bulunca tepsideki hamurun üstüne boşaltılır ve spatulayla düzgün bir biçimde yayılır. Kalan dörtte bir parça hamur hafif unlu mermere konur ve gene hafif unlu merdaneyle tepsiye eş boyda açılır. Peynirin üstüne bu hamur oturtulur. Hamur üsttekinin ucuyla birleştirilir ıslak parmaklarla sıkılarak uçların yapışması sağlanır. Tepsi 200°C'de kızdırılmış fırına sürülür ve pide 35 dakika kadar pişirilir. Tepsi fırından çıkarılınca önce bir büyük kapağa oradan da servis tabağına tersyüz edilerek aktarılır ve sıcak sıcak sofraya götürülür. Keskin bir bıçakla parçalara bölünüp servis yapılır.