Malzemesi:
1 su bardağı irmik
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
4 çorba kaşığı sadeyağ
1/4 kg tuzsuz peynir (taze peynir olması yeğlenir)
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
Tencerede irmik ile yağ sararıncaya kadar kavrulduktan sonra üzerine şeker ve su eklenir, karıştırılarak koyulaşıncaya dek pişirilir. Ateşte almaya yakın peynirler doğranarak eklenir ve helve tekrar karıştırtlır. Üzerine tarçın serpilir.
1 su bardağı irmik
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
4 çorba kaşığı sadeyağ
1/4 kg tuzsuz peynir (taze peynir olması yeğlenir)
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
Tencerede irmik ile yağ sararıncaya kadar kavrulduktan sonra üzerine şeker ve su eklenir, karıştırılarak koyulaşıncaya dek pişirilir. Ateşte almaya yakın peynirler doğranarak eklenir ve helve tekrar karıştırtlır. Üzerine tarçın serpilir.