Hestia
Bayan Üye
MALZEMELER
4 su bardağı un
3 orta boy haşlanmış patates
125 gram margarin
2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
20 gram kuru maya
(1 küçük paket)
2 çay kaşığı tuz
İç Malzemesi:
150 gram beyaz peynir 1 tutam maydanoz
Üzeri için: Haşhaş
HAZIRLANIŞI
Unu bir kaba eleyip maya ile karıştırırı. Ortasını havuz şeklinde açarak 1 çay bardağı süt, oda sıcaklığındaki margarin, 1 adet yumurta ve tuzu ekleyip hafifçe karıştırın. Haşlanıp ezilmiş ılık patatesleri ilave ederek yoğurun. Ha-.murun üzerini örterek ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan küçük parçalar kopartın.
Tezgaha un serpip hamuru açın. Küçük bir tencere kapağı yardımıyla yuvarlaklar kesin. Yuvarlak kestiğiniz hamurların uç kısımlarına peynir maydanoz karışımını yerleştirip rulo şeklinde sarın ve ay şekli verin. Hamurları yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürün. Haşhaş tohumu serperek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü pem-beleşinceye kadar pişirin. Sıcak ya da ılık olarak servis yapın.
AFİYET OLSUN