Pembe Göller

Mjoy

Kayıtlı Üye
Hillier Gölü

Hillier+G%C3%B6l%C3%BC.jpg

Hillier gölü Batı Avusturalya’da bulunur. Yaklaşık 600 m uzunluğundadır. Okyanusdan bir bariyer aracılığı ile ayrılmuştır. Bütün yüzeyi bitkisel vejetasyon (su yosunu) ile kaplı olmasından dolayı yılın büyük bir bölümü pembe renklidir. Bir çok turist ve fotoğrafçı tarafından her yıl ziyaret alır. Uçak yolculuğu esnasında gölü gören turistler hayrete düşer

Retba Gölü

lake-retba-pink-lake.jpg

Retba gölü, Senegal’de bulunmaktadır. Lut gölüne benzer insan vücudunun su yüzeyinde kalmasını kolaylaştıran yüksek tuz içeriği ile bilinmektedir. Yaklaşık %40 oranında tuz içeren bu gölden tuz eldesi için çalışan işçiler günlerinin 7-8 saatini burada geçirmektedir. Kıyı boyunca tuz yığınlarına rastlamak mümkündür. Kurak sezon boyunca göl genellikle pembe renktedir

Torrevieja Tuz Gölü

Torrevieja-2.jpg

Salina de Torrevieja ve La Salina de La Mata olarak bilinen tuz gölleri İspanya’nın güney-doğusunda kalan bir kıyı şehri olan Torrevieja’yı sarar. Avrupa’nın en büyük tuz gölleri olarak bilinirler ve WHO (Dünya Sağlık Örgütü) tarafından Avrupa’nın en sağlıklı gölleri arasında gösterilmiştir. Pembe görünümünün yanısıra bir çok tuz gölü gibi yüzebilirlik de son derece yüksek değerlerdedir. Bir çok kuş türüne de ev sahipliği yapan bu gölden elde edilen tuzlar bir çok ülkeye ihraç edilmektedir. Ayrıca deri ve ciğer rahatsızlıklarına iyi geldiği bilinmektedir

Hutt Lagünü

ptgregory2.jpg

Hutt lagünü, Batı Avusturalya’nın orta batısından okyanusa karışan Hutt nehrinin, nehir ağzında bulunmaktadır. Bu lagün kıyıya paralel olarak uzanmakta ve okyanusdan kıyı bariyerleri ile kısmen ayrılmıştır. Göl 14 km uzunluğunda ve 2 km genişliğindedir. Hutt Lagünü pembe bir göl olmasının yanı sıra, Dünya’nın en büyük mikro-alg üretim tesisidir.

Dusty Rose Gölü

bound

Dusty Rose Gölü, Kanada Dusty Rose gölü ne tuz gölü ne de alg içeriyor. Onun gül pembesi renginin sebebi dağları, buzulları aşarak gelen akarsular. Bu akarsular pembe renklerini bölgeye özgü kayalardan alıyorlar.

Masazir Gölü

bound

Azerbaycan. Bakü yakınlarında bulunan bu pembe göl yüksek oranda tuz içerdiği için bölgede tuz fabrikaları kurulmuş.

Tuz Gölü, Bozcaada

bound

Bozcaada'da bulunan pembe gölümüz yüksek oranda tuz içerdiği için yöre halkı tarafından tuz gölü olarak anılıyor. Rengi bazen kırmızıya da çalan gölün etrafı antik sütunlar ve kalıntılarla dolu.

---> Pembe Göller

hep tuzlu olan goller pembe, tuzlu olduklari icin mi pembeler? ilk resim altinda aciklamada pembe yosunlar oldugu icin pembe gorunuyormus. ama cok ilginc geldi bana.

---> Pembe Göller

hep tuzlu olan goller pembe, tuzlu olduklari icin mi pembeler? ilk resim altinda aciklamada pembe yosunlar oldugu icin pembe gorunuyormus. ama cok ilginc geldi bana.

evet tuzun etkisi varmıs . ilk gölde şöyle bi durumda varmış. suyu yosunlardn arıtsalar bile su pembe kalıyormus. bilimadamları bu durumu açıklayamamış. ama iiyi bir araştırma yapmak gerek :D

---> Pembe Göller

40 Yildir australyada yasiyorum ve boyle pembe golleri ilk defa burda gordum,arastirdim dogru,western australya eyaletindeler,bize 4000 km uzaktalar,yakinlarda olsaydi birde gidip kendi gozlerimle gorurdum.paylasim icin tesekkurler.

---> Pembe Göller

Pembe gölde mi varmış xD
Yaa gerçek mi bunlar photoshop olmasın :D
Güzel paylaşım + rep teşekkür ettik xD

---> Pembe Göller

Tuzlu gölü filan duydukta, pembesi hem değişik hem güzel geldi) Teşekkürler.

---> Pembe Göller

ben de bizim eğirdir gölüne bir çuval tuz atayım bakalım o da pembeleşecek mi.ne yapıyosun diye soran olursa da deney der geçerim ... xD

---> Pembe Göller

40 Yildir australyada yasiyorum ve boyle pembe golleri ilk defa burda gordum,arastirdim dogru,western australya eyaletindeler,bize 4000 km uzaktalar,yakinlarda olsaydi birde gidip kendi gozlerimle gorurdum.paylasim icin tesekkurler.

eğer giderseniz gölün resimlerini bekleriz:)

---> Pembe Göller

....4000 km cok uzak yol,gerci subat ayinda perth sehrine ucakla gitmeyi dusunuyorum,ordan araba kiralamam lazim --biraz zor is-birde o bolgeler cok issizdirlar ve havalar sicaktir...
..esimin sagligi yerinde olsa bir campervan yada motor home alip gezmek istiyorum ana artik uzun yollara dayanamiyor.

..8 yil evvelki gezimde bir mavi gol gormustum ve resmini cekmistim, adi blue lake,90 metre derinligi olan bir krater agzi.

---> Pembe Göller

Aslının pembe gezegenlerinden sonra pembe gölüde sevdim yanii özetle dünya biz bayanların ;)

ilk defa gördüm güzel bilgi ve hoş resimler eline sağlık

---> Pembe Göller

emeğe karsılık veren emekçiye saygı duyan arkadaslarıma tessekkür ederim :D bilgi verebildiysem ne mutlu bana

---> Pembe Göller

....4000 km cok uzak yol,gerci subat ayinda perth sehrine ucakla gitmeyi dusunuyorum,ordan araba kiralamam lazim --biraz zor is-birde o bolgeler cok issizdirlar ve havalar sicaktir...
..esimin sagligi yerinde olsa bir campervan yada motor home alip gezmek istiyorum ana artik uzun yollara dayanamiyor.

..8 yil evvelki gezimde bir mavi gol gormustum ve resmini cekmistim, adi blue lake,90 metre derinligi olan bir krater agzi.

Bak mavi gölü merak ettim şimdi :D

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri