ashli
Bayan Üye
Pazılı Buğdaylı Çorba
Kullanılacak Malzemeler
4 dal pazı
2 çorba kaşığı buğday (marketlerde yarma diye satılan)
Yarım kase yoğurt
Hazırlanma Şekli
Buğday bir gün önceden yıkanır ıslatılır. Bir gün sonra üzerini 3 parmak geçecek kadar sıcak suda haşlanır. Sonra irice elle parçalanmış pazılar eklenir, maksimum 3 dakika pişirilir. Hafif sulu karışım ya tel süzgeçten geçirilir ya da rondoda ezilir. Yarım kase yoğurda eklenip bebişlere yedirilir. (Alternatif ıspanakla da yapılabilir.)
Kullanılacak Malzemeler
4 dal pazı
2 çorba kaşığı buğday (marketlerde yarma diye satılan)
Yarım kase yoğurt
Hazırlanma Şekli
Buğday bir gün önceden yıkanır ıslatılır. Bir gün sonra üzerini 3 parmak geçecek kadar sıcak suda haşlanır. Sonra irice elle parçalanmış pazılar eklenir, maksimum 3 dakika pişirilir. Hafif sulu karışım ya tel süzgeçten geçirilir ya da rondoda ezilir. Yarım kase yoğurda eklenip bebişlere yedirilir. (Alternatif ıspanakla da yapılabilir.)