pazılı börek

İnci

1907
Prenses
Malzeme : 2 ad. yufka,600gr.pazı, 2 ad. kuru soğan (ince kıyım) 150 gr. Margarin, 60 gr. rende kaşar, 2 ad. yumurta (çırpılmış), 1 ad. Yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ, 1 dilim limonsuyu,tuz ve karabiber

Tarif : Margarin yağda soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur içine kıyılmış pazı ilave edilip,2dk. daha kavrulup soğumaya alınır. Soğuduktan sonra,tuz,karabiber, rende kaşar ilave edilip bekletilir.

Yufkanın biri açılıp,üzerine çırpılmış yumurta sürülür. İkinci yufka üstüne konur. Hazırlanan pazılı harç yufkaya eşit şekilde yayıp, bir baştan bir başa dürülerek sarılır. Tepsiye konup, üzerine yumurta sarısı ,limon suyu,çırpıp sürülerek orta hararetli fırında 30 dk. pişirilir.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst