Hestia
Bayan Üye
MALZEMELER
250 gram oda sıcaklığında margarin
1 adet yumurta 3 adet haşlanmış patates
1 paket sade kek un
Yarım demet dereotu
Tuz
üzeri için
1,5 kg közlenmiş patlıcan
2 adet yumurta 1 tatlı kaşığı un
1 su bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri
Tuz
Pulbiber
en sonda üzerine
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları közleyip suyunun süzülmesi için süzgece alın. Patatesleri haşlayıp püre haline getirin ve soğutun. Karıştırma kabında püre halindeki patatesi, yumurta, margarin, kıyılmış dereotu ve tuzu karıştırın. Kekunu ekleyip yoğurun.
Yoğurduğunuz hamuru kare veya dikdörtgen tepsiye iki parmak yüksekliğinde yerleştirin. Başka bir yerde közlenmiş patlıcanları yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri, un, tuz ve pulbiber ile karıştırıp tepsideki hamurun üzerine yayın. Üzerine yarım su bardağı kaşar peyniri rendesini fırından almadan 10 dakika önce serpin.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin dilimleyerek servis yapın.
AFİYET OLSUN