inci_himes
Bayan Üye
MALZEMELER
3 adet kemer patlıcan
1,5 bardak pirinç
2 bardak et suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 orta boy kurusoğan
1 demet dereotu
2 avuç dondurulmuş bezelye
1 tatlı kaşığı yenibahar
Tuz, karabiber
Kızartma için yeterince sıvı yağ
yapılışı:
Kemer patlıcanları alaca soyun. Önce 1,5 cm kalınlığında doğrayıp, daha sonra bunları dörde bölün. Acı suyunun çıkması için bol tuzlu suya atın. Yarım saat kadar beklektikten sonra bol suda tuzu gidene kadar yıkayın. Kızartırken yağın sıçramaması için, bir havlu ile ezmeden iyice kurulayın. Patlıcanlar yumuşayıp pembeleşince kadar, bol sıvı yağda kızartın. Yağını çekmesi için gazete kağıdı üzerine çıkarıp, soğumaya bırakın.
Daha önce ıslatılmış, tuzlu suda bekletilmiş pirinçleri süzerek iyice yıkayın. 3 kaşık yağda soğanın kavurması bitince, buna pirinci ilave edip, kavurmaya devam edin.
Pirinçler tane tane olunca, iki bardak kaynar su katın. Kaynama devam ederken; bezelyeyi, ince kıyılmış derotununun yarısını ve baharatını katarak karıştırın.
Pilavın yüzeyi gözenekler haline gelince ateşi iyice kısın. 5 dakika böyle pişirdikten sonra ateşi tamamen söndürüp, kapak kapalı olarak demlendirin.
Pilavı iyice karıştırarak servis tabağına alın ve üzerine patlıcanları yayıp, kalan dereotlarını serpin. Kalan dereotlarını da üzerine serpiniz. (Bu pilav daha ziyade yazın yapılır ve soğuk olarak servis edilir.)
3 adet kemer patlıcan
1,5 bardak pirinç
2 bardak et suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 orta boy kurusoğan
1 demet dereotu
2 avuç dondurulmuş bezelye
1 tatlı kaşığı yenibahar
Tuz, karabiber
Kızartma için yeterince sıvı yağ
yapılışı:
Kemer patlıcanları alaca soyun. Önce 1,5 cm kalınlığında doğrayıp, daha sonra bunları dörde bölün. Acı suyunun çıkması için bol tuzlu suya atın. Yarım saat kadar beklektikten sonra bol suda tuzu gidene kadar yıkayın. Kızartırken yağın sıçramaması için, bir havlu ile ezmeden iyice kurulayın. Patlıcanlar yumuşayıp pembeleşince kadar, bol sıvı yağda kızartın. Yağını çekmesi için gazete kağıdı üzerine çıkarıp, soğumaya bırakın.
Daha önce ıslatılmış, tuzlu suda bekletilmiş pirinçleri süzerek iyice yıkayın. 3 kaşık yağda soğanın kavurması bitince, buna pirinci ilave edip, kavurmaya devam edin.
Pirinçler tane tane olunca, iki bardak kaynar su katın. Kaynama devam ederken; bezelyeyi, ince kıyılmış derotununun yarısını ve baharatını katarak karıştırın.
Pilavın yüzeyi gözenekler haline gelince ateşi iyice kısın. 5 dakika böyle pişirdikten sonra ateşi tamamen söndürüp, kapak kapalı olarak demlendirin.
Pilavı iyice karıştırarak servis tabağına alın ve üzerine patlıcanları yayıp, kalan dereotlarını serpin. Kalan dereotlarını da üzerine serpiniz. (Bu pilav daha ziyade yazın yapılır ve soğuk olarak servis edilir.)