PReѧ
Kayıtlı Üye
Malzeme
--------------------------------------------------------------------------------
patlıcan.kıyma.sogan.salca.domates.tuz.karabıber.b ayat ekmek içi.patates.bıber.kurdan
--------------------------------------------------------------------------------
Yapılışı: patlıcanlar alacalı soyulur.uzunlamasına şerit halınde kesılır.tuzlanıp dınlenmeye bırakılır.bu arada kofte hazırlanır.bıldıgınız sekılde hazırlayın kofteyı.mınık kofteler yapın.kofte dınlenırken patlıcanları kızgın yagda kızartıp kagıt havlu uzerıne alın.aynı tavada koftelerı kızartın.daha sonra 1-2 patatesıde kızartın.en zevklı kısıma geldık.uzunlamasına kıyılmıs patlıcanın basına kofteyı koyun ve rulo yapın.kurdanla tutturun.kurdanın kalan kısmana mınık kıyılmıs domates.bıber ekleyın.butun patlıcanları bu sekılde hazırlayın.fırın tepsısıne veye tencereye dızın.yanlarına patateslerı ekleyın.salcalı.domates rendelı sos yapın.yemegın uzerıne gezdırın.ortalama yarım saat sonra servıse hazır olucaktır.bu tarıfı ozel mısafırlerınıze mutlaka deneyın cok ozel ve şık gorunuyo.ben hıc patlıcan yemedım.ama arkadaslarıma denedım begendıler.ınsallah sızde begenırsınız.afıyet olsuuuuuuun
--------------------------------------------------------------------------------
patlıcan.kıyma.sogan.salca.domates.tuz.karabıber.b ayat ekmek içi.patates.bıber.kurdan
--------------------------------------------------------------------------------
Yapılışı: patlıcanlar alacalı soyulur.uzunlamasına şerit halınde kesılır.tuzlanıp dınlenmeye bırakılır.bu arada kofte hazırlanır.bıldıgınız sekılde hazırlayın kofteyı.mınık kofteler yapın.kofte dınlenırken patlıcanları kızgın yagda kızartıp kagıt havlu uzerıne alın.aynı tavada koftelerı kızartın.daha sonra 1-2 patatesıde kızartın.en zevklı kısıma geldık.uzunlamasına kıyılmıs patlıcanın basına kofteyı koyun ve rulo yapın.kurdanla tutturun.kurdanın kalan kısmana mınık kıyılmıs domates.bıber ekleyın.butun patlıcanları bu sekılde hazırlayın.fırın tepsısıne veye tencereye dızın.yanlarına patateslerı ekleyın.salcalı.domates rendelı sos yapın.yemegın uzerıne gezdırın.ortalama yarım saat sonra servıse hazır olucaktır.bu tarıfı ozel mısafırlerınıze mutlaka deneyın cok ozel ve şık gorunuyo.ben hıc patlıcan yemedım.ama arkadaslarıma denedım begendıler.ınsallah sızde begenırsınız.afıyet olsuuuuuuun