ashli
Bayan Üye
PATATESLİ YERKÖY ÇORBASI (YOZGAT)
Malzemeler
2 adet orta boy patates
250 gr kıyma
1 yemek kaşığı bitkisel margarin
1 yemek kaşığı salça
1 kahve fincanı pirinç (veya bulgur)
6 su bardağı su
2 çay kaşığı tuz, karabiber
Hazırlanışı
Patatesleri tavla zarı gibi küçük küçük doğrayın. Yağı kızdırın, kıymayı 5 dakika kavurup, salçayı ilave edin. Birkaç dakika daha sürekli karıştırarak kavurduktan
sonra suyu ekleyin ve kaynamasını bekleyin. Tuz ve karabiberi ekleyin. Salçalı su kaynayınca içine patatesleri ve pirinci ekleyin. Patatesler pişinceye kadar sık sık karıştırın. Servis sırasında isterseniz üzerine yağla kızdırılmış nane gezdirebilirsiniz.
Malzemeler
2 adet orta boy patates
250 gr kıyma
1 yemek kaşığı bitkisel margarin
1 yemek kaşığı salça
1 kahve fincanı pirinç (veya bulgur)
6 su bardağı su
2 çay kaşığı tuz, karabiber
Hazırlanışı
Patatesleri tavla zarı gibi küçük küçük doğrayın. Yağı kızdırın, kıymayı 5 dakika kavurup, salçayı ilave edin. Birkaç dakika daha sürekli karıştırarak kavurduktan
sonra suyu ekleyin ve kaynamasını bekleyin. Tuz ve karabiberi ekleyin. Salçalı su kaynayınca içine patatesleri ve pirinci ekleyin. Patatesler pişinceye kadar sık sık karıştırın. Servis sırasında isterseniz üzerine yağla kızdırılmış nane gezdirebilirsiniz.