patatesli tepsi böreği

İnci

1907
Prenses
Malzemeler

4 Adet yufka
1 Su bardağı süt
5 Adet yumurta
4 Çorba kaşığı tereyağı
2 Adet büyük boy patates
Tuz, karabiber ve kırmızı biber





Hazırlanışı

Patatesleri haşlayıp rendeleyin.
İçine tuz, karabiber ve kırmızı biberi ilave edin.
Başka bir kapta süt, yumurta ve eritilmiş tereyağını karıştırın.
Bir fırın tepsisini yağlayın, yufkayı tepsiye yerleştirin ve kenarlarını taşırın.
Üzerine yağ, süt ve yumurta karışımından sürün.
Bu işleme yufkaların yarısına gelene dek devam edin.
Yufkaların yarısına geldiğinizde içine patatesli harcı koyun ve üzerine tekrardan yufka serin.
Yufkanın üzerine sütlü karışımdan sürün ve yufkalar bitene kadar bu işlemi uygulayın.
Yufkalar bittiğinde ilk yufkanın taşan kenarlarını böreğin üzerine kapatın.
Sütlü, yumurtalı karışımdan sürün.
170 derecelik fırında yarım saat veya böreğin üstü pembeleşene dek pişirin.
Fırından çıkarıp biraz kendini çekince servis yapın.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst