Patatesli Kuşkonmaz

İnci

1907
Prenses
4 kişilikMalzeme
1 kilo taze patates,
tuz,
2 kilo beyaz kuşkonmaz,
1 fiske şeker,
150 g tereyağı,
1 bağ soğancık (yoksa yeşil soğan).

1. Patatesleri iyice yıkayın ve kabukları ile birlikte tuzlu suda haşlayın.
2. Kuşkonmazları soyun, şeker, tuz ve 1 kaşık tereyağı katılmış suda 15-18 dakika haşlayın.
3. Soğanları yıkayarak kurulayın ve ince rulo halinde kıyın.
4. Patateslerin suyunu dökün, sıcak olarak kabuklarını soyun.
5. Küçük bir tencerede 1Û0 g tereyağı eritin, üstünde oluşan sıvıyı kaşık ile alın.
6. Kuşkonmazları damlamaya bırakın ve patateslerle birlikte bir servis tabağına alın. Eritilmiş tereyağı damlatın, soğanları serpiştirin.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst