AfetSu
Bayan Üye
Malzemeler
5 adet yufka
1 su bardağı sut
1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
1 şişe maden suyu (200 ml)
Tuz
İçine;
Patates, kaşar peyniri, toz biber, karabiber, tuz
Hazırlanışı
Patatesi haşlayıp eziyoruz peynir ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
Süt, maden suyu ve sıvı yağı bir kapta iyice karıştırıyoruz.
Yufkayı şekildeki gibi serip karışımdan sürüyoruz. Yarım daire şeklinde katlayıp bu kısma da karışımdan sürüyoruz. Patatesli kaşarlı harçtan uzun kısıma koyup rulo şeklinde katlıyoruz. Eşit dört parçaya bölüp yağlanmış yada kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
Diğer yufkalara aynı işlemi uyguluyoruz.
Kalan sosu kaşık yardımıyla her birinin üzerine döküyoruz. Tepsiyi buzdolabına kaldırıp 2 saat kadar bekletiyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun
5 adet yufka
1 su bardağı sut
1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ
1 şişe maden suyu (200 ml)
Tuz
İçine;
Patates, kaşar peyniri, toz biber, karabiber, tuz
Hazırlanışı
Patatesi haşlayıp eziyoruz peynir ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz.
Süt, maden suyu ve sıvı yağı bir kapta iyice karıştırıyoruz.
Yufkayı şekildeki gibi serip karışımdan sürüyoruz. Yarım daire şeklinde katlayıp bu kısma da karışımdan sürüyoruz. Patatesli kaşarlı harçtan uzun kısıma koyup rulo şeklinde katlıyoruz. Eşit dört parçaya bölüp yağlanmış yada kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz.
Diğer yufkalara aynı işlemi uyguluyoruz.
Kalan sosu kaşık yardımıyla her birinin üzerine döküyoruz. Tepsiyi buzdolabına kaldırıp 2 saat kadar bekletiyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun