AfetSu
Bayan Üye
Malzemeler
2 tane yufka
2 tane iri patates
100 gr 1 demet tereotu
1 fincan zeytinyağı.
kaşar peyniri
Tarif
Patatesleri bol su içinde haşlayıp, kabuklarını soyduk*tan sonra iyice eziniz.
İçine peyniri tereotu ilâve ederek iyice karıştırınız, yarım fincan zeytinyağı da koyarak yumuşak bir hamur ha*line getiriniz.
Yufkaların içine düzgün bir şekilde bu hamuru döşeyiniz.
Her iki yufkayı da ayrı ayrı yuvarlayarak iki ayrı rulo haline getiriniz.
İçi patatesle dolu olan bu ruloları serin bir yerde ya*hut buzdolabında bir iki saat dinlendiriniz.
Sonra iki santim kalınlığında dilimler halinde keserek kızgın yağda altüst ederek kızartınız
2 tane yufka
2 tane iri patates
100 gr 1 demet tereotu
1 fincan zeytinyağı.
kaşar peyniri
Tarif
Patatesleri bol su içinde haşlayıp, kabuklarını soyduk*tan sonra iyice eziniz.
İçine peyniri tereotu ilâve ederek iyice karıştırınız, yarım fincan zeytinyağı da koyarak yumuşak bir hamur ha*line getiriniz.
Yufkaların içine düzgün bir şekilde bu hamuru döşeyiniz.
Her iki yufkayı da ayrı ayrı yuvarlayarak iki ayrı rulo haline getiriniz.
İçi patatesle dolu olan bu ruloları serin bir yerde ya*hut buzdolabında bir iki saat dinlendiriniz.
Sonra iki santim kalınlığında dilimler halinde keserek kızgın yağda altüst ederek kızartınız