Patatesli Börek

` nazLı ..

Bayan Üye
Patatesli Börek​


patatesli_borek.jpg


Malzemeler
4 Adet Yufka
2 Su Bardağı Sıvı Yağ
2 Su Bardağı Su
1 Kahve Fincanı Su
İçi İçin:
4 Adet Patates
1/2 Demet Maydanoz
Karabiber
Kırmızı Pul
Tuz
Yumurta Sarısı(üzerine)


Yemegin Yapilisi
Ön hazırlık olarak patatesleri haşlayın.Rendenin iri tarafıyla rendeleyin.İnce kıydığınız maydanozu,yeterince tuzu,karabiberi ve kırmızı pul biberi ekleyin.İyice harmanlayın.
İlk yufkayı düz bir zemine serin.1 çay bardağı sıvı yağ ile 1 kahve fincanı suyu karıştırın.İlk yufkanın üzerine sürün.İkinci yufkayı yerleştirin.Sekiz eşit parçaya ayırın.Her bir parçanın geniş tarafına patatesli harçtan bir miktar koyun.Sigara böreği sarar gibi sarın.Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın.
Böreklerin üzerine 2 su bardağı su serpin. Buzdolabında 1 gün bekletin.Üzerlerine yumurta sarısı sürün.Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana dek pişirin.Sıcak olarak servis yapın.
AFIYET OLSUN...​
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst