Hestia
Bayan Üye
MALZEMELER
1 paket toz maya (10 gram)
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı,
Tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
3 su bardağı un
iç Malzemesi için:
3 adet haşlanmış patates
1 su bardağı rendelenmiş beyaz
peynir
Maydanoz
Tuz
Pulbiber
Üzeri İçin:
1 adet yumurta sarısı Çörekotu
HAZIRLANIŞI
Toz maya, un, tuz ve tozşekeri yoğurma kabında karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp ılık süt, sıvıyağ ve yumurtayı ilave edin. Tüm malzemeyi ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun mayalanmasını beklemeden 3 parçaya bölün. Daha sonra her parçayı 5′e bölüp toplamda 15 adet hamur elde edin.
Önce ilk 5 parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açıp aralarını erimiş tereyağı ile yağlayıp üst üste koyun ve bir tabağa alın. Diğer hamurları da aynı şekilde açıp buzdolabında 1-2 saat bekletin. (3 ayrı tabakta 5′li hamur grubu olacak) Diğer tarafta haşlanmış patatesleri rendeleyip ince kıyılmış maydanoz, beyaz peynir, tuz ve pulbiberle karıştırıp iç malzemesini hazırlayın, ilk 5′li hamur grubunu buzdolabından çıkartıp merdane ile yemek tabağı büyüklüğünde açın.
Açılmış hamuru 8 eşit üçgen şeklinde kesin. (Sigara böreği şeklinde) Hamur parçalarının içine patatesli iç malzemesinden koyup sigara böreği şeklinde sarın. Kenarlarını kıvırarak ay şekli verin ve yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. Kalan hamurlara da aynı işlemi uygulayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
AFİYET OLSUN