~AnıL~
Kayıtlı Üye
Malzemeler
2 adet küçük pırasa4 orta boy patates1 ½ yemek kaşığı teryağı2 lt su
2 adet yumurta sarısı1 çay bardağı taze süt kremituz
Hazırlanışı
1-Pırasayı bir iki kat soyup ince yuvarlak dilimler halinde kesin
Patatesleri de soyup küçük parçalara bölün
2-Sebzeleri, 2 litre tuzlu su içinde yumuşayana kadar haşlayın
Püre makinasından geçirin
Tekrar ateşe koyun
3-Kremayı yumurta sarılarıyla çırpın
Çorbayı ateşten indirin, karışımı içine katın
Kızartılmış ekmeklerle servis yapın
2 adet küçük pırasa4 orta boy patates1 ½ yemek kaşığı teryağı2 lt su
2 adet yumurta sarısı1 çay bardağı taze süt kremituz
Hazırlanışı
1-Pırasayı bir iki kat soyup ince yuvarlak dilimler halinde kesin
Patatesleri de soyup küçük parçalara bölün
2-Sebzeleri, 2 litre tuzlu su içinde yumuşayana kadar haşlayın
Püre makinasından geçirin
Tekrar ateşe koyun
3-Kremayı yumurta sarılarıyla çırpın
Çorbayı ateşten indirin, karışımı içine katın
Kızartılmış ekmeklerle servis yapın