Patates Mantısı

ashli

Bayan Üye
PATATES MANTISI

MALZEME
1 kg patates
500 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
1 baş sarımsak
750 gr. yoğurt
1/2 paket margarin
2 çorba kaşığı tereyağı
Yeterince tuz
kırmızı pul biber
Kızartmak için;
Sıvıyağ

YAPILIŞI
Kuru soğanı ince ince kıyıp margarin yağında pembeleştirelim.
Kıymayı ilave edip suyunu salıp da çekinceye kadar kavuralım.
Kıyma iyice kavrulunca yeterince baharatını katıp ocaktan indirelim.
Sarımsakları, bir çay kaşığı tuz ile birlikte havanda dövüp çırptığımız yoğurt ile karıştıralım.
Kabuklarını soyup kuşbaşı şeklinde kestiğimiz patatesleri, sıvıyağda kızartalım.
Kızarttığımız patatesleri, servis tabağına koyup üzerine kavurduğumuz kıymadan bolca serpiştirelim.
Onun üzerine de sarımsaklı yoğurdu yayalım.
1 çorba kaşığı kırmızı pul biberi tereyağında kızdırıp sarımsaklı yoğurdun üzerine gezdirerek, sıcak sıcak servis yapalım.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst