' Kontes..
Bayan Üye
Malzemeler:
3 adet patates
1,5 su bardağı un
3 çorba kaşığı irmik
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber,,tuz
Sıvı Yağ
Yapılışı:
Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyun ve rendeleyin Rendelediğiniz patatesi bir kaba alın Unun yarım bardağını daha sonra kullanmak üzere ayırın Kalan bir bardak unu, irmiğin tamamını ve bir yumurtayı patatesin içine ekleyin Tuzunu, baharatını katın ve yoğurun
Hamur haline gelen karışımdan küçük parçalar kopararak, köftelere istediğiniz şekli (yuvarlak, yassı, kare, dikdörtgen) verin Önceden ayırdığımız yarım bardak unu düz bir tabağın içine koyun ve köfteleri kızartmadan önce bu una bulayın, eğer unu fazla gelirse silkeleyebilirsiniz En son una buladığınız köfteleri kızgın sıvı yağın içine atarak arkalı, önlü kızartın
Son düzenleme: