Patates Çorbası

D£M£T

Bayan Üye
Patates Çorbası

detail_1720092054480355.jpg


Hazırlık Süresi 30 dk
Pişirme Süresi 30 dk
Kaç Kişilik 6

Malzemeler
1 kg sığır kemiği
12 su bardağı su
2 kahve fincanı un
1 soğan
1 havuç
1 kereviz
3 patates
50 gr tereyağı
2 defne yaprağı
Tuz
Karabiber
Üzeri için:

4 dilim peksimet ekmeği
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
15 gr tereyağı


Yapılışı
*Soğan, havuç ve kerevizi soyup ikiye kesin. Patatesleride soyup küp şeklinde doğrayın. Kemikleri yıkayıp geniş bir tencereye alın. Üzerine su, defneyaprakları ve doğranmış sebzeleri ilave edin. Kaynamaya başlayınca üzerinde biriken köpükleri süzgeç yardımıyla alın. Sebzeler yumuşayıncaya kadar 20 dakika pişirin.

*Sebzeleri tencerenin içinden alın. Suyunu süzüp patatesleri bu suyun içine tekrar ekleyin. Mikserle pütürsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın.

*Ayrı bir tencerede tereyağını eritip unu kavurun. Patates püresini azar azar ilave ederek 10 dakika kadar kaynatın. Ocaktan alın.

*Üzeri için tereyağını eritip nane ve toz kırmızı biberi kavurun. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Peksimet ekmeğini her kasenin üzerine yerleştirin. Üzerine tereyağı ile kavrulmuş baharat karışımını gezdirerek dökün. Sıcak servis yapın.​
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol
Geri
Üst