Hestia
Bayan Üye

MALZEMELER
250 gram margarin
3 adet orta boy haşlanmış patates
1 adet yumurta sarısı
2 çay kaşığı tuz
Yarım demet dereotu
150 gram pastırma
1 paket sade kek un
Üzeri İçin:
2 çorba kaşığı beyaz haşhaş tohumu
1 adet yumurta sarısı
HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayıp püre haline getirin. Yumurta sarısı, kıyılmış dereotu, eritilmiş margarin, tuz ve patates püresini karıştırın.
Kekunu ekleyip yoğurun. Hamurun yarısını yağlanmış kalıba döşeyip üzerine pastırmaları dizin. Kalan hamuru pastırmaların üzerine döşeyin.
Daha sonra yumurta sarısı sürüp, haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek ılık servis yapın.
AFİYET OLSUN