Pasta Pandispanya ve Kek Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

AySe^^

Bayan Üye
Pasta Pandispanya ve Kek Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
images.gif

pandispanya keki - pandispanya kekinin püf noktaları - güzel bir pasta için ne yapmalı - kekin kabarması için - kekin sönmemesi için ne yapmalı




1.jpg


* Çırpma yaparken önce yavaş konum sonra hızlı konum kullanılmalıdır. Yumurta ve şeker beyazlaşana dek çırpma işlemi sürdürülür. Eğer sıvı malzemeler kullanılacaksa en son ilave edilmelidir.


* Un elenerek koyulmalıdır. Un koyulduktan sonra fazla çırpılmamalıdır aksi takdirde hamur sulanır ve fazla kabarmaz.

* Pastakek ve pandispanyalarda kabartma tozu yerine karbonat kullanılmamalıdır.

* Kekin piştikten sonra kalıptan kolay çıkarılabilmesi için kalıp önceden margarinle yağlanmalı ve tabanına un serpilmelidir.

* Sağlık açısından çırpma kabı mutlaka cam veya porselen olmalıdır.

* Kalıp fırına koyulduktan sonra ilk 15 dk fırının kapağı kesinlikle açılmamalıdır. Aksi takdirde kekin çökmesine yol açar.

* Hamurun pişip pişmediği kontrol edilmeden fırından alınmamalıdır.

* Hamurun piştiğinin anlaşılabilmesi için içine kürdan batırılmalıdır. Eğer kürdan nemli çıkarsa hamur pişmemiştir kuru çıkarsa pişmiştir.

* Hamur hazırlandıktan sonra bekletilmeden fırına konulmalıdır. Kekler ve pastalar için en ideal ısı 170 ve 180 derecedir.

* Kek fırından çıkarıldıktan sonra kalıbın içinde soğutulmal daha sonra ters çevrilip çıkarılmalıdır.

* İyi bir kek veya pasta sünger gibi olmalıdır.

* Yağlı keklerde çırpma işlemi daha az pandispanya veya yağsız keklerde ise şeker ve yumurta daha uzun çırpılmalıdır.

* Hamur kalıba boşaltıldıktan sonra kalıp sallanarak tüm yüzeye eşit şekilde yayılması sağlanmalıdır.

* Pasta yapılırken eğer kek ıslatılacaksa ortası daha azkenarları daha fazla ıslatılmalıdır. Alt parça azüst parça daha fazla ıslatılmalıdır.

* Pasta yapılırken krema kullanılacaksa kremanın ıslaklığı düşünülerek pasta hamuru çok fazla ıslatılmamalıdır.

* Kullanılacak yumurtalar bozdolabından çıkarılarak oda sıcaklığında bekletilirse daha iyi sonuç alınır.

* Hamura meyve parçaları cevizfındık gibi malzemeler eklenilecekse hamurun yarısı ayrılmalı diğer yarısına bu malzemeler karıştırılmalıdır. Böylece eklenilen malzemeler dibe çökmez.

* Kek veya pasta hamurunda kabartma tozununyağın ve şekerin fazla kullanılması hamurun pişerken çatlamasına neden olur.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers haber
vozol puff
Geri
Üst