ashli
Bayan Üye
PASTA HAZIRLAMADA GENEL KURALLAR
Kullanılacak herşey "temiz" olmalıdır.
Pasta kesilirken, "uzun ve keskin bıçak" kullanılır.
Kesilen pastalar "kuru" bir tabağa konur.
Pastanın ortası az, kenarları daha çok ıslatılır.
Pastaya konulan kremanın "soğuk" veya "ılık" olması gerekir.
Pasta arasına "meyve" konulacaksa, pastanın kenarından gözükecek şekilde yerleştirilmesi daha güzel olur.
Pastanın üzerine "örtülük" konulmadan önce, üzerindeki "pürüzler" bıçakla temizlenir. Sonra, kuru yer kalmışsa, oraları da "ıslatma suyu" ile ıslatılır. Sonra "spatül" yardımıyla "üstlük (cila)" sürülür.
Pastanın süslenmesi, kişinin zevkine göre yapılır. Çoğunlukla; fındık, fıstık, hindistancevizi, badem, meyve şekerlemeleri veya mevsim meyveleri kullanılır.
Pasta, "servis tabağı"na konulduğu zaman, çevresinde pasta kırıntıları olmamalıdır.
Kullanılacak herşey "temiz" olmalıdır.
Pasta kesilirken, "uzun ve keskin bıçak" kullanılır.
Kesilen pastalar "kuru" bir tabağa konur.
Pastanın ortası az, kenarları daha çok ıslatılır.
Pastaya konulan kremanın "soğuk" veya "ılık" olması gerekir.
Pasta arasına "meyve" konulacaksa, pastanın kenarından gözükecek şekilde yerleştirilmesi daha güzel olur.
Pastanın üzerine "örtülük" konulmadan önce, üzerindeki "pürüzler" bıçakla temizlenir. Sonra, kuru yer kalmışsa, oraları da "ıslatma suyu" ile ıslatılır. Sonra "spatül" yardımıyla "üstlük (cila)" sürülür.
Pastanın süslenmesi, kişinin zevkine göre yapılır. Çoğunlukla; fındık, fıstık, hindistancevizi, badem, meyve şekerlemeleri veya mevsim meyveleri kullanılır.
Pasta, "servis tabağı"na konulduğu zaman, çevresinde pasta kırıntıları olmamalıdır.