PAŞA BÖREĞİ TARİFİ
1 kg un
3 yumurta
1 fincan zeytinyağı veya çiçekyağı
biraz tereyağı
yarım kilo taze dana kıyması
yarım kilo yoğurt
çam fıstığı
2 bardak et suyu
maydanoz
karabiber
kırmızı toz biber
tuz
YAPILIŞI:Kıymayı tuz, karabiber varsa çam fıstığı ve maydanozla beraber karıştırarak bir tavada zeytinyağ ile kavurun.
Un, biraz tuz ve yumurtayı yoğurun. Bir yemek tabağı çapında , yarım santim kalınlığında yufkalar açın (sekiz tane). Her birini teker teker tavada kızartın (bunları nemli bir beze sarıp, serin bir yerde saklarsanız istediğiniz zaman kullanabilirsiniz). Geniş bir kapta et suyunu kaynatın. Daha önce kızarttığınız yufkaları et suyunda her iki tarafını ıslatarak tek tek kabartın.
Aralarına hazırlanan kavrulmuş kıymalar konan üç yufkanın en üstüne yeniden kıyma ve yoğurt koyun. Tereyağı ile kırmızıbiberi tavada kızdırın. Sosu üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın
1 kg un
3 yumurta
1 fincan zeytinyağı veya çiçekyağı
biraz tereyağı
yarım kilo taze dana kıyması
yarım kilo yoğurt
çam fıstığı
2 bardak et suyu
maydanoz
karabiber
kırmızı toz biber
tuz
YAPILIŞI:Kıymayı tuz, karabiber varsa çam fıstığı ve maydanozla beraber karıştırarak bir tavada zeytinyağ ile kavurun.
Un, biraz tuz ve yumurtayı yoğurun. Bir yemek tabağı çapında , yarım santim kalınlığında yufkalar açın (sekiz tane). Her birini teker teker tavada kızartın (bunları nemli bir beze sarıp, serin bir yerde saklarsanız istediğiniz zaman kullanabilirsiniz). Geniş bir kapta et suyunu kaynatın. Daha önce kızarttığınız yufkaları et suyunda her iki tarafını ıslatarak tek tek kabartın.
Aralarına hazırlanan kavrulmuş kıymalar konan üç yufkanın en üstüne yeniden kıyma ve yoğurt koyun. Tereyağı ile kırmızıbiberi tavada kızdırın. Sosu üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın