Son yıllarda görülme sıklığı artan Parkinson hastalığı için uzmanlardan yeni bir öneri geldi. Çilek ve böğürtlen bu hastalığa yakalanma riskini neredeyse yarıya indiriyor.
Böğürtlen, yabanmersini, frenküzümü ve çilek gibi çalı bitkilerinin meyvelerinin başta Parkinson olmak üzere pek çok kritik hastalığa yakalanma riskini azalttığı ileri sürüldü.
Harvard Sağlık Okulunun yaptığı araştırmada, bu meyvelerde bulunan flavonoid madddesinin Parkinson gibi beyin hastalıklarına yakalanma riskini yüzde 40 azalttığı belirlendi. Çay ve kırmızı şarapta da bulunan antioksidan etki flavonoidler, beyin ve kalp hücrelerinin DNAlarına zarar veren serbest radikalleri etkisiz hale getiriyor.
Böğürtlen, yabanmersini, frenküzümü ve çilek gibi çalı bitkilerinin meyvelerinin başta Parkinson olmak üzere pek çok kritik hastalığa yakalanma riskini azalttığı ileri sürüldü.
Harvard Sağlık Okulunun yaptığı araştırmada, bu meyvelerde bulunan flavonoid madddesinin Parkinson gibi beyin hastalıklarına yakalanma riskini yüzde 40 azalttığı belirlendi. Çay ve kırmızı şarapta da bulunan antioksidan etki flavonoidler, beyin ve kalp hücrelerinin DNAlarına zarar veren serbest radikalleri etkisiz hale getiriyor.