Papatya (Çorum)

ashli

Bayan Üye
Papatya (Çorum)

Malzemeler
1 paket margarin veya tereyağı
4 su bardağı un (son bardak bir parmak eksik alınır)
3/4 su bardağı pudraşekeri
1/2 çorba kaşığı kakao

Yapılışı

Margarini eritelim. Hemen ateşten almayıp margarin pembeleşip kaynayana dek kısık ateşte bekletelim. Yağı ateşten alıp ılıtalım ve buzdolabında üzeri kaymaklanana dek 5 dk. bekletelim. Yağı dolaptan alıp hamur yoğurma kabına ekleyelim. İçine pudraşekerini de ekleyip çırpalım. Unu katıp özlü bir hamur yoğuralım. Hamurun küçük bir parçasına kakao ilave edip yoğuralım. Beyaz hamurdan ve kakaolu hamurdan fındık iriliğinde yuvarlaklar yapalım. Kakaolu yuvarlağın etrafına beyaz yuvarlakları aralıksız yapıştırıp papatya şekli verelim. Hamurun bir kısmını 1/2 cm. kalınlıkta açıp kalp şeklinde kurabiye kalıpları ile keserek yaprak şekli verelim. Hamurlan fırın kabına dizelim, önceden ısıtılmış 170° ısılı fırında kurabiyelerin üzeri beyaz kalacak şekilde pişirelim.

Not: Bu kurabiye, Çorum da nişan törenlerinden önce kız evinden damadın evine gönderilir. Damadın evinden ise kız evine baklava gelir. Kurabiyenin hamurunun uzun süre yoğrulması gerekir.
 
bayigram takipçi satın al instagram beğeni satın al instagram takipçi satın al tiktok takipçi satın al Buy Followers bugün haber
vozol puff
Geri
Üst